Spor

İtalya'nın Dünya Kupası’nda play-off'lara kalması 'hayal kırıklığı' yarattı

İtalyan spor basını, İtalya Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri C Grubu'nu ikinci tamamlayarak play-off oynayacak olmasının "hayal kırıklığı"nı yaşıyor.

İtalya'nın Dünya Kupası’nda play-off'lara kalması 'hayal kırıklığı' yarattı
16-11-2021 17:19

ROMA(AA) - "Gök-mavililer" olarak anılan Ä°talya Milli Takımı, C Grubu'ndaki son hafta maçına lider girmesine karşın, Kuzey Ä°rlanda ile golsüz berabere kalınca ve Ä°sviçre de Bulgaristan'ı 4-0 yenince grubu ikinci basamakta tamamladı. Bu sonuçla Katar'daki Dünya Kupası finallerine doÄŸrudan katılım hakkını elde edemeyen Ä°talya, Mart 2022’de Dünya Kupası'na katılmak üzere son ÅŸans olan play-offlarda mücadele edecek.

Kovid-19 sebebiyle bu yıl yapılan 2020 Avrupa Åžampiyonası'nı (EURO 2020) kazanan Ä°talya'nın, 2022 Dünya Kupası’na doÄŸrudan katılım hakkını elde edememesi Ä°talyan basınında da geniÅŸ yankı buldu.

"Gök-mavililer, ne hayal kırıklığı"

La Gazzetta dello Sport'un bugünkü baskısında "Ne belirsizlik" manÅŸetiyle okuyucularına dünkü maçı aktardı.

Gazetede, 2017’de Ä°talya’nın 2018 Dünya Kupası’na play-offlarda Ä°sveç'e elenerek gidemediÄŸi hatırlatılarak, "Gök-mavililer, ne hayal kırıklığı. Dünya Kupası’na doÄŸrudan geçiÅŸ yok. Aynı 2017’deki gibi mart ayında yine play-off oynayacağız." ifadeleri yer aldı.

"Kuzey İrlanda bir gol dahi atamadık"

Gök-mavililerin, Kuzey Ä°rlanda defansını aÅŸamadığı kaydedilen haberde, "4 yıl aradan sonra elimizde yine son bir ÅŸans var, o da play-off. FIFA sıralamasında 58. basamakta yer alan Kuzey Ä°rlanda bir gol dahi atamadık. Bulgaristan’a 4 atan Ä°sviçre ise Katar’a gidiyor." yorumu yapıldı.

Gazetede ayrıca teknik direktör Roberto Mancini de eleÅŸtirilerek, "Mancini'nin de sorumluluÄŸu var. Avrupa Åžampiyonası sonrasında takımda oluÅŸan rehaveti sona erdiremedi." ifadeleri kullanıldı.

Gazete, Gök-mavililerin bu durumdan çıkması için çözümün geçen Haziran ayındaki havayı geri bulması olduÄŸu belirtildi.

Corriere dello Sport gazetesi de "Ä°p üstünde" manÅŸetini atarak, Ä°talya’nın Kuzey Ä°rlanda karşısında az gol fırsatı yakaladığı ve Kuzey Ä°rlanda defansını yıkamadığına dikkat çekildi.

"BaÅŸka bir Ä°talya gerekiyor"

Gazetedeki haberde, "Ä°talya, Avrupa Åžampiyonu ama halen Dünya Kupası’na (finallere) dahil deÄŸil. Buna ulaşıp ulaÅŸamayacağını kim bilir. Martta play-off var." ifadeleri yer aldı. Haberde, Ä°talya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini’nin de golcü Ciro Immobile'nin sakatlığında alternatif bir çözüm üretemediÄŸi belirtildi.

Corriere dello Sport’un bir diÄŸer maç haberinde, Ä°talya’nın son 9 maçta sadece 2 galibiyet alabildiÄŸine dikkat çekilirken, takımda lider oyuncunun eksik olduÄŸu kaydedildi.

Gazetede, Mancini'nin maçın ardından yaptığı, "Play-offları geçeceÄŸiz ve Dünya Kupası'nı da kazanacağız." görüÅŸüne yer verildi.

Tuttosport gazetesi de "BaÅŸka bir Ä°talya gerekiyor" manÅŸetiyle dün akÅŸamki maçı okuyucularına aktarırken, iç sayfalarında da “Ä°talya, cennetten arafa” baÅŸlığı altında Ä°talya’nın Kuzey Ä°rlanda deplasmanından gol dahi atamadan ayrıldığını yazdı.

Gök-mavililerin kaderinin mart ayında belli olacağı ifade edilen haberde, "Teknik direktör, mart ayına kadar uygun tedbirleri almalı çünkü Ä°talya’nın üst üste iki Dünya Kupası’na (finallere) katılamaması düÅŸünülemez." yorumu yapıldı.

Spor gazeteleri, maç deÄŸerlendirmelerinde milli takımda teknik direktörden oyuncularına herkese düÅŸük not verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER