Dünya

İşte İstanbul Üniversitesi’nin yeni rektörü ve...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 üniversiteye yeni rektörleri atadı. Erdoğan, İstanbul Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mahmut Ak’ı Rektör olarak atarken Paralel destekli medya da yine ve hiç gecikmeden "2. olanı atadı" diye kışkırtmalara başladı. Bu sefer

İşte İstanbul Üniversitesi’nin yeni rektörü ve...
03-04-2015 03:15
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 üniversiteye yeni rektörleri atadı. Erdoğan, İstanbul Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mahmut Ak’ı Rektör olarak atarken Paralel destekli medya da yine ve hiç gecikmeden "2. olanı atadı" diye kışkırtmalara başladı.
Bu sefer amaç, seriye bindirdikleri "karışıklıklar"ı "Dünyanın en eski Üniversitesi"ne taşımak. Oysa rektör seçimi "sembolik" olarak öğretim üyeleri arasında gerçekleştiriliyor ve öğrencilerin bu "seçim"de herhangi bir "tercih"i sözkonusu bile değil.
Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinden yapılan açıklamada, ’’Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından; -Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf ULCAY’ı, -Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul KARSAK’ı, -Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN’ı, -İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut AK’ı, -Tunceli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ubeyde İPEK’i, -Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Peyami BATTAL’ı, atamışlardır’’ ifadeleri kullanıldı.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖRLÜK...
İstanbul Üniversitesi'nde geçen ay yapılan seçimde rektörlük için Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Harun Cansız, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. Recep Seymen ve Prof. Dr. Raşit Tükel yarışmıştı. 2 bin 595 oyun kullanıldığı İ.Ü'deki seçimde, Rektörlük için yarışan adaylardan Prof. Dr. Raşit Tükel 1202 oy ile ilk sırada yer alırken, Prof. Dr. Mahmut Ak 908 oy alarak ikinci, Prof. Dr. Harun Cansız ise 382 oy ile üçüncü sırayı almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tercihini bu 3 isimden halen "Vekil Rektör" olarak İstanbul Üniversitesi'nde görevde bulunan Prof. Dr. Mahmut Ak'tan yana kullandı. İ.Ü.'nün "Tıp doktoru Rektörler" geçmişine bakıldığında Erdoğan'ın "Yeryüzü Doktorları"nın da aktif bir üyesi olan ve "Paralel İhanet Çetesi" tarafından seçim yarışında egale edilmeye çalışılan Prof Dr. Harun Cansız'ı ataması bekleniyordu ancak Cumhurbaşkanı, YÖK tarafından kendisine sunulan listede adı ilk sıraya yerleştirilen Prof. Ak'ı rektör olarak atadı.
AHLAKSIZ MEDYA, YİNE KIŞKIRTMA PEŞİNDE
İstanbul ÜniversitesiSultan Fatih Hazretleri'nin İstanbul'un Fethi'nin hemen ardından kurduğu, "Dünyanın en eski Üniversitesi" ünvanına sahip, ancak bu ünvanını nedense logo dışında herhangi bir şekilde kullanmayan İstanbul Üniversitesi'ne, son Rektör ataması da başını Aydın Doğan Medyası'nın çektiği "Medya" tarafından kışkırtma amaçlı kullanılmaya başlandı bile. "Erdoğan, birinci olan adayı atamak yerine ikinci olanı atadı" diye hiç gecikmeden çığırtkanlığa anında başladılar. Üstelik üniversitelerde alınan seçim sonuçlarının "sembolik" olmaktan öte hiç bir anlamı olmadığını bile bile.
SEZER, SADECE "1 OY" ALANI ATADIĞINDA SES ÇIKARMADILAR...
Aynı çevreler, geçmişte, Cumhurbaşkanı Sezer'in zaten sembolik olmaktan öte, herhangi bir hukuki geçerliliği bulunmayan seçim sonuçlarını hiç bir şekilde kaale almadan sadece 1 oy alan adayı Rektörlüğe atadığında ise hiç bir tepki vermemişti. Aynı çevrelerin bu ahlaksızca çifte standardı düşünüldüğünde Erdoğan'a, daha atama yapılır yapılmaz "Paralel" destekli medya ve besleme sosyal medyada yöneltilmeye çalışılan "tepkiler"in de bir anlamı bulunmuyor.
Prof. Dr. Mahmut AK
Prof_Dr_Mahmut_AK 1965 tarihinde Tokat’ta doğdu. İlköğrenimini Büyükbağlar Köyü İlkokulu’nda (1976); orta ve lise öğrenimini de Tokat İmam-Hatip Lisesi’nde (1983) yaptıktan sonra, girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Aynı yıl bu Fakültenin Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi oldu ve Yüksek Lisansa başladı. “Aşık Mehmed ve Menazırü’l-avalim’i” konulu tezini 1990’da tamamladı. Aynı yıl Doktora programına girdi ve “Menazırü’l-avalim (Tahil-Metin)” konulu tezini 9 Nisan 1997 tarihinde savunarak Doktor unvanını aldı. İşte, adım adım o akademik geçmiş; 1965 tarihinde Tokat’ta doğdu. İÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. 1987 yılında Araştırma Görevlisi oldu. 1997 tarihinde savunarak Doktor unvanını aldı. 1999 tarihinde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Yrd. Doç. Kadrosuna atandı. 2005 tarihinde Yeniçağ ve Yakınçağ Doçenti unvanını aldı. 2006 tarihinde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda Doçent kadrosuna atandı. 2011 tarihinde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalında Profesörlük kadrosuna atandı.  İdari Görevleri
  • İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevliliği (2005-2007)
  • İÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı (2008-2011)
  • İÜ Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu üyeliği Doçent Temsilcisi (2008-2011)
  • İÜ Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu üyeliği Profesör Temsilcisi (2011- )
  • İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı (2009- 29 Haziran 2011)
  • İÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı İhale Komisyon Başkanlığı (2012-2013)
  • İÜ Öğrenci Kültür Merkezi Müdürü (2010-2013)
  • İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü  (2011-2013)
  • İÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Üyeliği (2011-2013)
  • İÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı (2012- )
  • İÜ Rektör Yardımcılığı (8 Ocak 2013-20 Ocak2013)
  • İÜ Rektör Yardımcılığı (20 Ocak 2013-10 Şubat 2015)
  • İÜ Vekil Rektörü (11 Şubat 2015)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER