Genel

İstanbul'da 5 bin polisle asayiş denetimleri yapılıyor

Türkiye genelinde yapılan ve İstanbul'da, ''Türkiye Güven Huzur'' adlı asayiş uygulaması kapsamında, hava destekli 5 bin polisin katılımıyla 39 ilçede 200 noktada sabit yol uygulaması yapılıyor.

İstanbul'da 5 bin polisle asayiş denetimleri yapılıyor
24-08-2017 01:32

Ä°STANBUL (AA) - Türkiye genelinde yapılan ve Ä°stanbul'da, ''Türkiye Güven Huzur'' adlı asayiÅŸ uygulaması kapsamında, hava destekli 5 bin polisin katılımıyla 39 ilçede 200 noktada sabit yol uygulaması yapılıyor.

Vatandaşın huzur ve güvenini saÄŸlamak amacıyla baÅŸlatılan asayiÅŸ uygulamasına, narkotik suçlarla mücadele, terörle mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında bulunduÄŸu 5 bin polis katılıyor.

Åžüpheli kiÅŸilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde aranan ÅŸahıslar, silah, bıçak, uyuÅŸturucu madde taşıyan ÅŸüpheliler üzerinde duruluyor.

Zırhlı araçların da uygulama noktalarında giriÅŸ ve çıkışları kapattığı kontrollerde, denetime tabi tutulan kiÅŸilerin GBT sorgulamalarının yanı sıra, el çantaları ve valizleri de dedektör köpekler eÅŸliÄŸinde kontrol edildi.

Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de havadan destek veriyor. Uygulamanın gece yarısına kadar süreceÄŸi öÄŸrenildi.

Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER