Ekonomi

İstanbul Valisi Vasip Şahin: "Artı istihdamımız İstanbul’da 324 bin 550’ye ulaştı”

AFAD İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde katıldığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Şubat’ta yaptığı çağrıdan bu yana istihdamın 324 bin 550’ye ulaştığını söyledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin:
17-05-2017 05:42

İstanbul Valisi AFAD İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde İl Afet Koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Vali Şahin, “Bildiğiniz üzere sayın Cumhurbaşkanımızın 7 Şubat’ta tüm Türkiye’ye yönelik artı istihdam seferberliği çağrısı üzerine İstanbul’da üzerine düşeni yapmak üzere hemen harekete geçti. O günden bu güne kısaca söyleyecek olursak artı istihdamımız İstanbul’da 324 bin 550’ye ulaştı” dedi.

“Hedefimizin üçte ikisini yakaladık”

İstanbul Valisi Vasip Şahin konuşmasının devamında, “Biz biliyorsunuz 500 bin hedefi koyduk İstanbul olarak bu kampanyada. Bu hedefimizin üçte ikisini yakaladığımız gösteriyor. Ben bu anlamda bütün iş adamlarımıza sanayicilerimize istihdam sağlayan tüm kuruluşlara kişilere Ticaret Odası, Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgelerimiz başta olmak üzere bu konuda bizimle beraber bu konuda bizimle beraber yol yürüyen tüm arkadaşlarımıza tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“İstanbul’da yaklaşık 11 bin 800 ev ve işyeri ziyareti yapıldı”

İstihdam kampanyası sürecini bahseden Vali Şahin, “Biz bu süreçte şunu yaptık. Her hafta düzenli olarak il istihdam kampanyasını yürütecek komisyonumuzu topladık. Bu düzenli toplantılarda her hafta gelinen nokta ve yapılabilecek başka neler var? Onlar konuşuldu. Görüşüldü ve alınan kararla uygulamaya sokuldu. Bu minvalde İstanbul’da yaklaşık 11 bin 800 eve yada işyeri ziyareti yapıldı ki işyeri çok büyük çoğunlukta. 10 binin üzerinde. Ayrıca 300 civarında hem sivil toplum kuruluşlarımız hem meslek kuruluşlarımıza yada diğer kuruluşlarımıza yönelik konferanslar seminerler, bilgilendirme toplantıları ve bu istihdam seferberliğinde iş dünyamız için sağlanan teşvikler ve kolaylıklar anlatıldı. Bunun da biz çok büyük etkilerini İstanbul’da yaşadık. İnşallah biz bu hedefimizi yıl sonu itibariyle aşmayı düşünüyoruz. Ben hem sizlere teşekkür ediyorum kamuoyunu bu konuda aydınlattığınız için hem de biraz önce saydığımız tüm paydaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Tabi ki bu hususta bize talimatlarıyla rehberlik yapan ve önümüzü açan sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Yine aynı bilgilendirme ve teşvik toplantılarımıza devam edeceğiz. Bire bir görüşmelerimiz ve koordinasyonlarımız yine Valilik tarafından aksatılmaksızın uygulanacaktır. Bunun biz zaten çok verimli sonuçları aldık. Bundan sonra da belki metodları zaman zaman farklılaştırarak ama aynı doğrultuda yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Beşiktaş Belediyesinin 19 Mayıs kutlamalarının iptal olduğu şeklindeki yazılı açıklaması sorulan Vali Şahin, “19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili komite olarak iptal edilen bir konu yok. Biz biliyorsunuz bayramla ilgili İl kutlama komitesinde kararlar alırız ve bu kararlarımız da uygulanacak. Öyle bir hani bizim kararlaştırıp da komite olarak iptal ettiğimiz bir konu yok” dedi.

Caner Sönmez - Murat Horoz

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER