Kültür Sanat

'İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali' başlıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen "İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali", 23 Aralık'ta Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseriyle başlayacak.

'İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali' başlıyor
22-12-2019 16:01

Ä°STANBUL (AA) - Ä°stanbul bu hafta geniÅŸ bir yelpazede, birbirinden farklı etkinliklerle yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergi, tiyatro ve performanslara sahne olacak.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) Åžehir Tiyatrolarında, yarısı çocuklar için olmak üzere 20 oyun tiyatroseverlerle buluÅŸacak.

Program kapsamında 25-28 Aralık'ta, Shakespeare'in en sevilen komedilerinden biri olan "12. Gece" Harbiye Muhsin ErtuÄŸrul Sahnesi'nde, John Steinbeck ve Boris Vian'ın yazdığı "Karıncalar - Bir SavaÅŸ Vardı" Fatih ReÅŸat Nuri Güntekin Sahnesi'nde ve Moliere'in saf bir adamın, onu gelir kapısı gibi kabul eden doktorunun yanlış teÅŸhislerine kanıp, kendini neredeyse ölümcül bir hasta olarak görmesi sonucu geliÅŸen olayları konu alan oyunu "Hastalık Hastası" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.

Aynı tarihlerde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde Ahmet Sami Özbudak'ın yazıp YiÄŸit Sertdemir'in yönettiÄŸi "Hayal-i Temsil", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ABD toplumunun vitrininde sunulan kutsal aile kavramının irdelendiÄŸi "VahÅŸi Batı", Ümraniye Sahnesi'nde John Patrick'in kaleme aldığı iki perdelik oyun "Tatlı Kaçık", GaziosmanpaÅŸa Sahnesi'nde Tuncer CücenoÄŸlu'nun kaleme aldığı "MatruÅŸka" ve Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde toplumun çok farklı kesimlerinden gelen, mutluluÄŸu yakalayamamış, duyarlı, sevecen iki kadının öyküsünün aktarıldığı "Çin Sabahta" sahnelenecek.

OÄŸlu için sürpriz bir doÄŸum günü kutlaması planlayan Saadet Hanım'ın bankada yaÅŸananlardan dolayı başına gelenleri konu alan "Saadet Hanım" oyunu 26-28 Aralık'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde seyircilerin beÄŸenisine sunulacak.

Çocuk oyunlarında ise 26-27 Aralık'ta "Bir Gün Ayakkabımın Teki" Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, "Karagöz Çiftlik Bekçisi" GaziosmanpaÅŸa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde minik tiyatroseverlerle buluÅŸacak.

"YaÅŸayan Sayfalar" isimli yeni oyunun Fatih ReÅŸat Nuri Güntekin Sahnesi'nde sergileneceÄŸi 29 Aralık'ta ayrıca "Polyanna" Harbiye Muhsin ErtuÄŸrul Sahnesi'nde, "Bisküvi Adam" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, "Bir Kümes Hikayesi" GaziosmanpaÅŸa Sahnesi'nde, "YaÅŸasın Barış" Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, "Rüya" Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Elma Kurdu Kırtık" Ümraniye Sahnesi'nde, "Palyaço Prens" Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, "Harikalar Mutfağı" da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde oynanacak.

Devlet Tiyatroları

Ä°stanbul Devlet Tiyatrosu, Karden Kasaplar'ın yazdığı "Bir Peri Masalı Radyum Kızları"nı Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, Gökçe Kurt Elitez'in derleyip yönettiÄŸi "Bir Nefes Dede Korkut"u Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de, Normandiya Çıkarması yapılırken, hemen yakınında bulunan Arromanches'daki bir at kasabının kızlarını evlendirmeye ve dünyanın çeÅŸitli yerlerindeki çocuklarını toplayıp düÄŸün yapmaya çalışmasını konu edinen "Kasaplığın El Kitabı"nı Cevahir Sahneleri Salon 1'de, ilk kez sahnelenecek "Hanımefendinin Ziyareti" ise Mecidiyeköy Büyük Sahne'de 24-29 Aralık'ta sanatseverlerle buluÅŸturacak.

Sait Faik Abasıyanık'ın eserinden uyarlanan "Meraklısı Ä°çin Öyle Bir Hikaye" 26-28 Aralık'ta Garibaldi Salon 2'de sahnelenirken, Yahya Kemal'in ÅŸiirleriyle geçmiÅŸe bir yolculuk yaptıran "Kendi Gök Kubbemiz (Yahya Kemal)" 24-28 Aralık'ta Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde oynayacak.

Zeytinburnu Sahnesi'nde 27-29 Aralık'ta Anton Çehov'un yazdığı, Zafer Alagöz'ün yönettiÄŸi "Aziz Dostum Çehov" izlenebilecek.

Sahne sanatları ve konserler

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Ä°stanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali", 23 Aralık'ta Grand Pera'da Erkan OÄŸur ve Ä°smail Hakkı DemircioÄŸlu konseriyle baÅŸlayacak. Festivalin ikinci gününde ise Yavuz Bingöl vereceÄŸi konserde, kadim Anadolu türkülerinden oluÅŸan bir repertuvarla sahne alacak. Bingöl'ün ardından Azerbeycanlı usta sanatçı Alim Qasimov kızıyla birlikte sevilen ÅŸarkılar seslendirilecek.

Dasdas Sahne'de Yasmina Reza'nın yazıp Zeynep Avcı'nın yönettiÄŸi "VahÅŸet Tanrısı" 24-26 Aralık'ta sahnelenecek.

Yapı Kredi Bomontiada Performans Salonu 25 Aralık'ta AyÅŸegül Cengiz Akman tarafından kurulan teatr.ist'in ilk projesi olan "Tekinsiz" adlı oyuna ev sahipliÄŸi yapacak.

Türkiye'de arabesk ve fantezi müziÄŸin öncülerinden Ümit Besen, 26 Aralık'ta ÅŸarkıcı Kalben, Selin Sümbültepe ve Melike Åžahin ile birlikte Ä°ÅŸ Kuleleri Salonu'nda sahne alacak.

Erol Evgin, 29 Aralık'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde vereceÄŸi "Yeni Yıl Konseri" ile müzikseverlerle buluÅŸacak.

Sergi ve Paneller

Turgay Noyan'ın "Deniz FotoÄŸrafları Sergisi" TEGV yararına 23 Aralık'ta Ä°stanbul Deniz Müzesi'nde açılacak.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde 24 Aralık'ta Ali Ayçil'in hazırlayıp sunduÄŸu "Åžiirle Gelenler" seminer dizisi kapsamında "Milli Åžiir'den Sivil Åžiir'e Bir ModernleÅŸme Hikayesi" konuÅŸulacak.

Türkiye Yazarlar BirliÄŸinin bu yıl 11'incisini düzenlediÄŸi Edebiyat Festivali, "Edebiyat ve Gençlik" temasıyla 26-28 Aralık'ta sanatseverleri ağırlayacak.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen "Babıali Hatıraları"nda CoÅŸkun Yılmaz'ın 28 Aralık'taki konuÄŸu duayen gazeteci ve eleÅŸtirmen DoÄŸan Hızlan olacak. Katılımcılar gazetelerin yayın merkezlerinin Babıali yokuÅŸundan Ä°stanbul'un farklı yerlerine dağılmadan önceki yıllarını DoÄŸan Hızlan'ın hatıralarında dinleyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER