Günün Fotoğrafı

İstanbul Boğazı’nda film sahnelerini aratmayan 'balık' denetimi

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Liman Şube Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Deniz Zabıta ekipleri İstanbul Boğazı'nda yasa dışı avcılık yapan gırgır gemilerine yönelik denetimler gerçekleştirdi.

İstanbul Boğazı’nda film sahnelerini aratmayan 'balık' denetimi
15-10-2018 14:32

Gece yapılan şok denetimlerde balıkçıların evrakları, avcılık sistemleri, GBT'lerine ve avlanan balıkların boyları kontrol edildi. Film sahnelerini aratmayan denetim, drone ile görüntülendi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Liman Şube Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Deniz Zabıta ekipleri, İstanbul Boğazı'nda yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında denetimler yaptı.

Ağ - göz açıklığı denetimine, Sahil Güvenlik Grup komutanı Taner Alpul, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve denetim elemanları katıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG-106 Bot da denetimlere eşlik etti. Boğazda bir müddet dolaşan ekipler, av yapan gemilerin mevkileri tespit edildi. Ardından denetim için harekete geçen ekipler, yasa dışı avcılık yapan gemilere operasyon düzenledi.

Baskınlarda, balıkçıların evrak kontrolü, avcılık sistemi ve, Genel Bilgi Tarama( GBT) kontrolleri yapılarak, avlanan balıkların boyları ölçüldü.

Kaynak: IHA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER