Dünya

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği saldırılarda 4 kişi öldü

İsrail'in Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik devam eden hava saldırılarında 4 kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği saldırılarda 4 kişi öldü
26-09-2024 09:43
Beyrut

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik hava saldırılarının sürdüğü belirtildi.

Hizbullah-İsrail savaşının merkezindeki Lübnan'ın can damarı "Litani Nehri"İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine hava saldırısı düzenledi79. BM Genel Kurulu görüşmelerinde İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırıları önemli yer tuttuİsrail'in Lübnan'a saldırısında Gambiya Maarif Okulu öğrencisi 3 kız kardeş ve anneleri hayatını kaybettiTürkiye'nin gönderdiği insani yardım Lübnan'a ulaştıBM: Lübnan'da dün son yılların en ölümcül şiddeti yaşandı

Güneyde Ayta eş-Şab beldesinde savaş uçaklarının bombalaması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, ülkenin güneyinde yer alan Kana beldesinde düzenlenen saldırılarda da Suriye vatandaşı bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in pazartesi günü itibariyle ülkeye yönelik artan hava saldırılarında 654 kişi öldü.

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden olanların sayısının 500 bine yaklaştığını ifade etti.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER