Dünya

İsrail'in 353 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 455'e çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 455'e yükseldi.

İsrail'in 353 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 455'e çıktı
23-09-2024 15:27
Ramallah/Kudüs/Selfit/İstanbul/Gazze
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 353 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun Gazze'de bir evi bombalaması sonucu 4'ü çocuk 5 Filistinli hayatını kaybettiİsrail ordusunun Gazze'de bir okulu bombalaması sonucu 3 Filistinli öldüGazze'de yaklaşan kışla birlikte binlerce çocuk ve hastanın soğuktan ölebileceği uyarısı yapıldıİsrail ordusunun gün boyu Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 24 kişi öldü

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde "3 katliam" gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 24 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 60 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 455'e, yaralı sayısının da 95 bin 878'e çıktığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da bazı kent ve beldelere baskın düzenledi

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Batı Şeria'nın ortasındaki Beytuna kenti, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalandiya Mülteci Kampı, Nablus yakınlarındaki Balata Mülteci Kampı ile Kalkilya kenti, güneydeki Beytüllahim başta olmak üzere çok sayıda belde ve kente baskın gerçekleştirdi.

Baskın sırasında gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanan İsrail askerlerine Filistinliler de taş atarak karşılık verdi. İsrail askerleri burada çok sayıda Filistinliyi gözaltına alındı.

İsrail güçleri, bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentine de baskın düzenleyerek Filistinli bir aileye ait evi yıkmıştı.

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da 16 Filistinliyi gözaltına aldı

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürdüğü belirtildi.

Batı Şeria'nın çeşitli kent ve beldelerindeki baskınlarda aralarında bir çocuk ile eski tutukluların da bulunduğu 16 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, askerlerin gözaltına aldığı Filistinlilerin aile fertlerini darp ve tehdit ettiği de kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.