Dünya

'İsrail ziyaretimin sebebi, ABD-İsrail ilişkisini göstermek'

İsrail’e iki günlük resmi ziyarette bulunan ABD Başkanı Donald Trump, ziyaretinin asil sebebinin ülkesiyle İsrail arasındaki ilişkinin bozulmasının imkansızlığını teyit etmek olduğunu söyledi. - Anadolu Ajansı

'İsrail ziyaretimin sebebi, ABD-İsrail ilişkisini göstermek'
22-05-2017 17:32

TEL AVÄ°V

Ä°srail’e iki günlük resmi ziyarette bulunan ABD BaÅŸkanı Donald Trump, ziyaretinin asil sebebinin ülkesiyle Ä°srail arasındaki iliÅŸkinin bozulmasının imkansızlığını teyit etmek olduÄŸunu söyledi.

Ä°srail’in BaÅŸkenti Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion havalimanında düzenlenen karşılama töreninde konuÅŸan ABD BaÅŸkanı Trump, "Ä°srail’e ziyaretimin asıl sebebi, ABD ile Ä°srail arasındaki iliÅŸkinin bozulmasının imkansız olduÄŸunu göstermek içindir." dedi.

Suudi Arabistan’da düzenlenen Riyad zirvesine de deÄŸinen Trump, "Son günlerde yaptığım ziyaretler sırasında yeni umutlar gördüm. Önümüzde, bu bölgede terörü bitirmek, güven, istikrar ve barışı saÄŸlamak için eÅŸsiz bir fırsat var. Ancak bunu birlikte çalışarak yapabiliriz. BaÅŸka yolumuz yok. Biz Ä°srail’i seviyor ve saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan karşılama töreninde bir konuÅŸma yapan Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Trump’ın Ä°srail’e ziyaretini, "tarihi" olarak nitelendirerek, "Daha önce hiçbir ABD lideri ilk yurtdışı gezisini Ä°srail’e yapmamıştı. Bu bizim için tarihi bir ziyarettir." dedi.

ABD BaÅŸkanı Trump’ın Suudi Arabistan’dan sonraki ikinci durağı olan Ä°srail’de, Ben Gurion havalimanında düzenlenen karşılama töreninde, Ä°srail CumhurbaÅŸkanı Reuven Rivlin, BaÅŸbakan Netanyahu ve üst düzey Ä°srailli yetkililer hazır bulundu.

Karşılama töreninden sonra Batı Kudüs’teki BaÅŸbakanlık ve CumhurbaÅŸkanlığı ofisine geçen Trump’ın, iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs’ün eski ÅŸehir bölgesindeki Mescid-i Aksa’nın batı duvarı olan Burak Duvarı (AÄŸlama Duvarı) ile Kıyamet Kilisesi’ni ziyaret edecek.

Trump’ın Ä°srailli yetkililerle yapacağı görüşmelerin ardından, yarın, iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’nın Beytullahim kentine geçmesi ve Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi bekleniyor.

Muhabir: Eshat Fırat

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER