Genel

İsrail vatandaşı Filistinliler ABD'nin Kudüs kararını protesto etti

Yüksek Arap Takip Komitesi'nin çağrısıyla Sahnin kentinde kılınan ikindi namazının ardından meydanlara çıkan İsrail vatandaşı Filistinliler, Kudüs'ün Arap ve İslam kimliğine vurgu yapan sloganlar attı.

İsrail vatandaşı Filistinliler ABD'nin Kudüs kararını protesto etti
16-12-2017 00:51

SAHNÄ°N (AA) - Ä°srail vatandaşı binlerce Filistinli, Ä°srail'in kuzeyindeki Sahnin kentinde ABD'nin Kudüs'ü "Ä°srail'in baÅŸkenti" olarak tanıyan kararını protesto etti.

Ä°srail'in Filistinli vatandaÅŸlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesi'nin çaÄŸrısı üzerine Sahnin kentinde kılınan ikindi namazının ardından meydanlara çıkan Ä°srail vatandaşı Filistinliler, Kudüs'ün Arap ve Ä°slam kimliÄŸine vurgu yapan sloganlar attı.

Göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra üzerinde, "Kudüs ve Aksa kırmızı çizgidir", "Aksa dini ve milli sorumluluktur" ve "Kudüs Filistin'in ebedi baÅŸkentidir" yazan dövizler taşıdı.

Gösteride konuÅŸan Yüksek Arap Takip Komitesi BaÅŸkanı Muhammed Bereket, ABD'nin Ä°srail yanlısı tavır sergilediÄŸini, Filistinlileri görmezden gelerek uluslararası hukuka aykırı davrandığı vurguladı.

Bereket, konuÅŸmasında Arap ülkelerine "ABD'deki büyükelçilerini çekmesi" çaÄŸrısı yaparak, bu ülkeyle yaptıkları tüm anlaÅŸmaları iptal etmeleri gerektiÄŸini belirtti.

Muhabir: Eshat Fırat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER