Dünya

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bir aracı hedef aldığı saldırıda 8 Filistinli öldü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde kalan el-Magazi Mülteci Kampı'nın girişinde bir aracıya yönelik saldırısında, en az 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bir aracı hedef aldığı saldırıda 8 Filistinli öldü
01-08-2024 10:18
Gazze/İstanbul

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail savaş uçaklarının, Magazi Mülteci Kapı girişinde sivil bir aracı hedef aldığı belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısında Al Jazeera muhabiri ve kameramanı öldüFilistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Batı Şeria'da yaraladıkları Filistinlileri alıkoyduBM raporu: İsrail'in gözaltında tuttuğu Filistinliler işkence ve kötü muameleye maruz kalıyor

Saldırıda en az 8 sivilin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı aktarılan haberde, İsrail'in Magazi Kampı'ndaki bazı evleri de havadan bombaladığı kaydedildi.-

İsrail savaş uçaklarının Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyini de hedef aldığı ifade edilen haberde, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan kamptaki saldırıda en az bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı paylaşıldı.

İsrail ordusunun gece saatlerinde, kuzeydeki Gazze kentinde bir aracı hedef alması sonucu 5 Filistinli ölmüştü.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'si kadın olmak üzere 39 bin 445 Filistinli öldü, 91 bin 73 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER