Dünya

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde ve güneydeki Refah'ta saldırılara devam

İsrail ordusu, arabulucuların ateşkes anlaşmasına varmak için sarf ettiği çabalara rağmen Gazze Şeridi'nin güney ve orta kesimlerine saldırılara devam ettiğini duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde ve güneydeki Refah'ta saldırılara devam
14-06-2024 12:53
Kudüs

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "162. Bölük güçleri Refah'ta, 99. Bölük de Gazze Şeridi'nin orta kesiminde operasyonlarını sürdürüyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "son 24 saatte Refah'ta bir grup silahlının tasfiye edildiği, çok sayıda silah ve tünelin de tespit edildiği" öne sürüldü.

Ordu açıklamasında ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sınıra yakın bölgelerdeki yerleşim birimlerine dün akşam saatlerinde çok sayıda roket atıldığı, bir kısmının savunma sistemi "Demir Kubbe" tarafından engellendiği, bir kısmının da açık alanlara düştüğü aktarıldı.

Roketlerin atıldığı iddia edilen noktaların havadan ve top atışlarıyla hedef alındığı; bölgede bulunan bir silah deposunun da vurulduğu iddia edildi.

İsrail ordusu 8 Haziran'daki açıklamasında Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndan iki füze atıldığını açıklamış, birkaç saat sonra da 300'e yakın Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Nusayrat Mülteci Kampı'na saldırı düzenlemişti.

Katar ve Mısır'daki arabulucular, ABD'nin desteğiyle Gazze Şeridi'nde esir değişimi ve ateşkes konusunda bir anlaşmaya varılması için İsrail ve Hamas ile görüşmeler yürütüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER