Dünya

İsrail ordu sözcüsü Hagari: "Hamas'ı ortadan kaldırabileceğimizi düşünenler yanılıyor"

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın bir fikir ve siyasi parti olduğunu belirterek, "Hamas, insanların kalplerine kök salmıştır. Hamas'ı ortadan kaldırabileceğimizi düşünenler yanılıyor." dedi.

İsrail ordu sözcüsü Hagari:
19-06-2024 22:17
Ä°stanbul

Hagari, Kanal 13 televizyonuna, Ä°srail’in büyük bir insanlık felaketine yol açtığı Gazze’deki saldırılarına iliÅŸkin açıklamada bulundu.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun savunduÄŸu “Hamas’ın ortadan kaldırılması hedefine” iliÅŸkin konuÅŸan Hagari, “Hamas'ı yok etme fikri halkın gözüne kum atmaktır.” ifadesini kullandı.

Hagari, "Hamas bir fikirdir, siyasi partidir. İnsanların kalplerinde kök salmıştır. Hamas'ı ortadan kaldırabileceğimizi düşünenler yanılıyor." diye konuştu.

"Hamas’ın yerine baÅŸka bir ÅŸeyin geliÅŸtirilmesini" öneren Hagari, Gazze'deki tüm esirlerin askeri saldırılarla geri getirilmesinin de "imkansız" olduÄŸunu söyledi.

Netanyahu da Hagari'nin açıklamalarına tepki göstererek, güvenlik kabinesinin Gazze'deki saldırılara iliÅŸkin "Hamas’ın askeri ve idari olarak yok edilmesi hedefinin bulunduÄŸunu ve Ä°srail ordusunun da bunu yapmakla yükümlü olduÄŸunu" savundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER