Özel Haber

İsrail İstihbarat eski Başkanı Kedmi: Rusya'ya karşı topyekün bir savaş var

İsrail İstihbarat eski Başkanı Kedmi, Rusya'ya karşı topyekün bir savaş hali olduğunu söyledi

İsrail İstihbarat eski Başkanı Kedmi: Rusya'ya karşı topyekün bir savaş var
03-03-2022 07:22

MOSKOVA - ÖZEL

İsrail istihbarat kurumu Nativ’in eski başkanı Yakov Kedmi, Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri operasyonun derin köklerinin araştırılması gerektiğini kaydederek, "Rusya'ya karşı topyekün bir savaş var, üstelik uzun yıllardır devam ediyor." dedi.

Devlet Rossiya-1 televizyon kanalına konuşan İsrailli uzman, Batı'nın daha önce Ukrayna'da Neo Nazileri örgütlemek için propaganda dahil çeşitli faaliyetlerde bulunduğuna dikkat çekt. Kedmi, "Bu özel operasyonun derin kökleri var. Rusya'ya karşı, daha doğrusu Rus devletini yıkmak için topyekün bir savaş yapılmakta. Üstelik uzun yıllardır bu savaş var. Dikkat ederseniz bugün onlar (Batı) açık şekilde bunu ifade ediyor" diye konuştu.

Kedmi, "Rusya bu durumda nasıl uzlaşı sağlasın? Yani sizi yıkmak için topyekün bir savaş yapıyorlar, sizi yıkmaya çalışıyorlar. Hedefleri bu. Bunlarla uzlaşma sağlanır mı? Bu güçlerle nasıl bir uzlaşı sağlayacaksınız ki? "Ya siz ya da sizi" diye klasik bir deyim var. Batı Rusya'yı yıkmak için bu savaşı devam ettirdiği  sürece Moskova'nın başka bir seçeneği kalmıyor. Batı, bu faaliyetlerinden vazgeçmeli" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER