Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan 'Gazze işgali' iması

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in Gazze'yi yeniden işgal edebileceği imasında bulunarak, Hamas ile siyasi bir çözüme varmanın mümkün olmadığını söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan 'Gazze işgali' iması
19-04-2017 21:02

KUDÜS (AA) - Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Ä°srail Meclisi Devlet Denetleme Komisyonunun düzenlediÄŸi oturumda, Temmuz 2014'te Gazze'ye düzenledikleri saldırı hakkında konuÅŸtu. Hamas ile Ä°srail'in siyasi bir anlaÅŸmaya varmasının mümkün olmadığını belirten Netanyahu, "Hamas ile siyasal çözüm seçeneÄŸi yanıltıcıdır." dedi.

Hamas'ı yok etmek için Gazze'yi yeniden iÅŸgal edebilecekleri imasında bulunan Netanyahu, ÅŸunları söyledi:

"Ä°srail hala Hamas'ı caydırma ya da Gazze'yi yeniden iÅŸgal etme ikilemi içerisindedir. Gazze'yi iÅŸgal etme gücüne sahibiz ama daha sonra kime teslim edeceÄŸiz?"

Gazze Åžeridi'ne düzenledikleri saldırıda Hamas'a karşı baÅŸarı saÄŸladıklarını savunan Netanyahu, "Ä°srail, Hamas'ın tünel kazmasını engelleyemez ama kendini bu tünellerle mücadele etmeye hazırlamalıdır." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, bölgesel bazı güçlerin de Gazze savaşında Ä°srail ile iÅŸ birliÄŸi yaptığına iÅŸaret ederek, ayrıntı vermekten kaçındı.

Muhabir: Eshat Fırat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER