Dünya

İsrail askeri, 'sahte' barikatla Filistinlilerin aracını çalmış

İsrail Ordusunun Givati Tugayı’na bağlı bir subayın işgal altındaki Batı Şeria’da yola kurduğu "sahte" barikatla durdurduğu Filistinlilerin aracını çaldığı belirtildi.

İsrail askeri, 'sahte' barikatla Filistinlilerin aracını çalmış
19-05-2020 22:12
Kudüs

Ä°srail Ordusunun Givati Tugayı’na baÄŸlı bir subayın iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’da yola kurduÄŸu "sahte" barikatla durdurduÄŸu Filistinlilerin aracını çaldığı belirtildi.

Ä°srail’in Kanal 13 televizyonunun haberine göre, adı belirtilmeyen subayın Batı Åžeria’daki bir yolda "sahte" barikat kurduÄŸu ve yoldan geçen bir aracı durdurarak 3 yolcusunu indirdikten sonra aracı kaçırdığı belirtildi.

Haberde, söz konusu askerin aracı çaldığı zaman tatilde olduÄŸuna dikkat çekilerek, askerin araçla arkadaÅŸlarını ziyarete gittiÄŸi, ziyaretin ardından aracı Batı Åžeria’da bir yolun kenarına bıraktığı kaydedildi.

Ä°srail’in Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre, Ä°srail Askeri BaÅŸsavcılığının, subay hakkında iddianame hazırladığı olay, mart ayında meydana geldi.

İddianamede askerin silahıyla insanları korkutarak şahsi çıkarı için kullanmakla suçlandığı belirtildi.

Ä°srail askerleri ve Yahudi yerleÅŸimciler, zaman zaman iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’da Filistinlilerin mülklerine zarar veriyor, baskın düzenledikleri evlerdeki deÄŸerli eÅŸyalara el koyabiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER