Dünya

İspanyollar Madrid'de Filistin'e destek için eylem yaptı

İspanya'nın başkenti Madrid'de kalabalık bir grup, Filistin'e destek eylemi düzenledi.

İspanyollar Madrid'de Filistin'e destek için eylem yaptı
16-09-2024 01:07
Madrid
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}İspanyollar Madrid'de Filistin' destek için eylem yaptı

Sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Madrid'deki Sol Meydanı'na Filistin bayraklarıyla ve atkılarıyla gelen kalabalık bir grup, İsrail'in son 11 ayda Filistin'de 40 binden fazla kişiyi öldürmesini protesto etti.

İsrail'in 345 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 206'ya çıktıİsrail, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana 16 bin 795 çocuğu, 11 bin 378 kadını öldürdüFilistin, İsrail'in Eygi'yi katletmesiyle ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesine şikayette bulunmaya hazırlanıyorİsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında bir gazeteci daha öldüFilistin topraklarını gasbeden İsrailliler asker koruması altında Batı Şeria'daki beldelere baskın düzenlediİsrail'in Gazze’deki saldırılarında 6’sı çocuk 26 Filistinli öldüGazze'deki hükümet: Yaklaşan kışla birlikte Gazze'deki 2 milyon kişiyi insani bir felaket bekliyorABD'li yetkililer "Gazze'ye destek" için kendini ateşe veren kişi konusunda sessizliğini koruyor

Eylem kapsamında meydanda sirenler çalarken, yere yatan ve gözlerini kapatan İspanyollar, İsrail'in öldürdüğü Filistinlileri andı.

Uluslararası topluma, "Daha fazla sessiz kalıp, Filistinlilere yapılan soykırıma gözlerinizi kapatamazsınız, artık harekete geçin" mesajı veren İspanyollar, "Özgür Filistin" sloganları attı.

Gösteriye katılan İspanyol vatandaşlarından AA muhabirine konuşan Gonzalo Avila Cruz, "Her gün Filistin'de olanlarla ilgili internette arama yapıp bilgi almaya çalışıyorum. Hiçbir insan kulu, Filistin'de olanlara karşı duyarsız kalamaz. Gördüklerim karşısında ben ilk günden beri acı çekiyorum. Tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırıma izin verilmesi inanılmaz bir şey. 11 binden fazlası çocuk 45 bin kişi öldürüldü halen soykırım mı değil mi tartışması yapılıyor. Avrupa'nın parmağını bile kımıldatmaması bana itici geliyor." dedi.

Angelica Valiero da "Sonuçları çok ciddi olan ve tüm dünyayı etkileyen bir olay. Bir ülkenin bir halkı ortadan kaldırmaya çalışmasına izin verilmesi vahşetten başka bir şey değildir. Hepimiz böyle hissediyoruz. İspanya'da ya da diğer ülkelerde sol veya sağ fark etmiyor. Tüm hükümetlerin Filistin'i siyasi olarak kullanması da kabul edilemez. Netanyahu bir katil. Netanyahu halk tarafından taşlanmalı." ifadelerini kullandı.

"Filistin dost bir halk ve soykırıma uğraması bana çok büyük acı veriyor." diyen Maria Hernandez de "Uluslararası toplum, sadece kendi çıkarını düşünmemeli, Filistin davasına destek vermeli." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER