Spor

İspanyol AS gazetesinden 'Irkçılığa dur' manşeti

İspanyol spor gazetesi AS, Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçında dördüncü hakemin, Webo'ya ırkçı söylemde bulunması gerekçesiyle futbolcuların sahadan çekilmesini manşetine taşıdı.

İspanyol AS gazetesinden 'Irkçılığa dur' manşeti
09-12-2020 13:36
Madrid

İspanyol spor gazetesi AS, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçında dördüncü hakemin, turuncu-lacivertli takımın yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunması gerekçesiyle futbolcuların sahadan çekilmesini manşetine taşıdı.

PSG-Medipol Başakşehir maçı bu akşam kaldığı yerden devam edecek TFF'den 'ırkçılık' tepkisi Spor camiasından 'ırkçılık' tepkisi Paris Saint-Germain Kulübü: Her türlü ırkçılık, Paris Saint-Germain değerlerine aykırıdır PSG-Medipol Başakşehir maçının yeni hakemi açıklandı Futbol dünyasından Webo'ya yapılan ırkçı söyleme tepki

"Irkçılığa dur" manşetini atan AS, "Başakşehir, dördüncü hakemin, yardımcı antrenör Webo'yu (siyah) diye çağırmasından PSG maçında sahayı terk etti" diye yazdı.

Marca gazetesi de sürmanşetinden "PSG-Başakşehir maçı dördüncü hakemin ırkçı bir söyleminden dolayı ertelendi." ifadesini kullandı.

Futbolcuların sahayı terk etmesine ve maçın ertelenmesine neden olan konuşmaları tek tek deşifre eden Marca, PSG'li futbolculardan Mbappe ve Neymar'ın da Başakşehir'in tepkisine destek verdiğini vurguladı.

Paris'te futbol akşamında yaşanan ırkçı olay diğer İspanyol gazetelerinde de ilk sayfadan verilirken, "Paris'te skandal", "Dördüncü hakemin skandal ırkçılığı" şeklinde başlıklar atıldı.

İspanyol basını, futbolda ırkçılığa karşı Başakşehir'in verdiği tepkiye çok sayıda kulübün ve futbolcunun destek verdiğini vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER