ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Yazılım konusundaki ısrarlı çabaları, bilgisayar mühendisi 2 gence Silikon Vadisi'nin kapılarını açtı.
Berk Taner ve Doruk Molo tarafından geliÅŸtirilen chatbot platformu LeadFlip, ABD'nin bu alandaki önde gelen hızlandırma programlarından biri olan San Francisco BoostVC'ye kabul edilerek önemli bir baÅŸarıya imza attı.
Akademik kariyerleriyle birlikte üniversite sonrasında yaklaşık 6 yıl yazılım alanında kurumsal ve serbest olarak çalışma yürüten 2 ortak, Türkiye'deki ilk ÅŸirketlerini 2013'te kurup, yazılımevi olarak çalışmaya baÅŸladılar. Son projeleri LeadFlip'i AÄŸustos 2016'da hayata geçiren Taner ve Molo, Åžubat 2017'de ABD'de ÅŸirket kurdular.
Berk Taner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazılım alanında bir süredir çeÅŸitli projeler yürüttüklerini, son olarak iÅŸletmeler için potansiyel müÅŸteri kazandırma konusu üzerinde durduklarını söyledi.
Åžu anda BoostVC'nin "ön çekirdek/ivme" yatırımı ile projelerini devam ettirdiklerini anlatan Taner, asıl yatırım turunun ise Nisan 2017'den sonra açılacağını belirtti.
ABD'deki hızlandırma programları ve yatırımcıların büyük çoÄŸunluÄŸunun yatırımı ABD ÅŸirketleri üzerinden gerçekleÅŸtirmek istediklerine iÅŸaret eden Taner, "ABD'de ÅŸirket kurmamızda bu durum etkili oldu. Türkiye'deki ÅŸirketimizi kapatmadığımız için ilerleyen dönemdeki planımız, Ar-Ge faaliyetlerini ülkemizdeki firmamız üzerinden Türk yazılımcılarla gerçekleÅŸtirmek. ABD'deki ÅŸirket ile global müÅŸterilere ulaÅŸma ve pazarlama faaliyetleri yürütmeyi planlıyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Projelerini hayata geçirme sürecinde aldıkları desteklere deÄŸinen Taner, "Aslında ODTÜ Teknokent firması deÄŸildik, Ä°stanbul'da ofisimiz bulunuyordu. Fakat TÜBÄ°TAK TeknogiriÅŸim Sermayesi DesteÄŸi Programı desteÄŸi eÄŸitimleri sırasında tanıştığımız mentorlarımızdan biri T-Jump programına baÅŸvurmamızı önermiÅŸti. T-Jump programı süresince gerek Ankara'da gerekse ODTÜ Teknokent'in San Francisco T-Jump ofisinde aldığımız eÄŸitimler ve danışmanlıklar bizim için çok faydalı oldu. Böylece hem projeyi geliÅŸtirme hem de ABD pazarını test etme imkanı bulduk." diye konuÅŸtu.
Taner, projenin Aralık 2016 tarihinde yayına alınmasının ardından Türkiye'de 10 müÅŸteriye ulaÅŸtıklarını, yeni faaliyete geçtikleri ABD'de de ilk kurumsal müÅŸteriyle çalışmaya baÅŸladıklarını bildirdi. Bulut teknolojisi üzerinden hizmet veren bir modellerin bulunduÄŸunu ifade eden Taner, bunun yanında kurumsal firmalara özel çözümler sunduklarını ve entegrasyonlar geliÅŸtirdiklerini söyledi.
LeadFlip'in, sigorta, finans, insan kaynakları, gayrimenkul, danışmanlık gibi birçok alanda verimli ÅŸekilde kullanılabildiÄŸine iÅŸaret eden Taner, "Åžu ana kadar çalıştığımız müÅŸterilerimizde, chatbotları kullanmaya baÅŸladıkları ilk günden itibaren klasik iletiÅŸim formlarına göre 3 kata kadar daha fazla dönüÅŸüm oranı elde etmelerini saÄŸladık." dedi.
Ziyaretçilerden müÅŸteri kazandırıyorBerk Taner ve Doruk Molo tarafından geliÅŸtirilen LeadFlip, iÅŸletmeler için müÅŸteri kazandıran chatbot platfomu olarak iÅŸlev görüyor.
Web siteleri ve sosyal medya sayfaları üzerinden gelen ziyaretçiler, LeadFlip ile oluÅŸturulan chatbotlar sayesinde potansiyel müÅŸterilere çevrilebiliyor.
Chatbotlar site veya Facebook sayfasına gelen ziyaretçiye talebi hakkında soruları sorup, cevaplarını ziyaretçinin iletiÅŸim bilgileri ile not alıyor. Tüm bu bilgiler mail yoluyla ya da sistem üzerinden otomatik olarak ilgililere iletiliyor. Bu sayede iÅŸletmeler için 7/24 çalışan bir sanal satış personeli hizmeti sunuluyor.
LeadFlip herkesin 15 dakika içerisinde kendi chatbot'larını oluÅŸturabilmesine olanak saÄŸlıyor. Aynı zamanda geliÅŸmiÅŸ entegrasyon seçenekleri baÅŸka yazılımlarla kolayca iliÅŸkilendirilebiliyor. LeadFlip üzerinde oluÅŸturulan chatbotlar hem web sitesine hem de Facebook sayfasına tek tuÅŸla baÄŸlayabiliyor, herhangi bir teknik geliÅŸtirme gerektirmiyor.
LeadFlip içerisinde potansiyel müÅŸteriler oluÅŸturmak için gerekli birçok özellik de bulunuyor.
Muhabir: Göksel Yıldırım