Dünya

IŞİD, "devlet" algısı yaratma peşinde!

TEDHİŞ hareketleri ile adını duyuran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, bünyesinde barındırdığı "özel harekat birliği"nin fotoğraflarını yayımladı. Propaganda amaçlı yayımlanan fotoğraflardaki militan kıyafetlerinin, ABD’nin aynı amaçlı SWAT timi

IŞİD,
20-11-2014 23:11
18isid-swat TEDHİŞ hareketleri ile adını duyuran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, bünyesinde barındırdığı "özel harekat birliği"nin fotoğraflarını yayımladı. Propaganda amaçlı yayımlanan fotoğraflardaki militan kıyafetlerinin, ABD’nin aynı amaçlı SWAT timindekilere benzerliği, ellerindeki tüfeklerin de Amerikan yapımı olduğu görülüyor. KIYAFETLERİ DE SİLAHLARI DA AMERİKAN International Business Times’dan aktarılan habere göre, ABD yapımı M16 saldırı tüfeği taşıyan militanların bir çadırda çekilmiş fotoğrafları, Iraklı bir militan tarafından internete yüklendi. Uzmanlar, fotoğrafların IŞİD’in yenilgiye uğramaya başladığı bir zamanda yayımlanmasının tesadüf olmadığı görüşünde.

"DEVLET ALGISI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Londra’da yaşayan araştırmacı Charlie Winter, IB Times’a yaptığı açıklamada, “Fotoğraflar IŞİD’in tıkır tıkır çalışan propaganda makinesinin bir parçası. Olabildiğince tüyler ürpertici gözükmek istiyorlar. Kendilerini, cihatçı bir grup gibi göstermek yerine düzenli ordusu olan bir devlet algısı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

Winter, fotoğrafların, terör örgütünün Haziran’da işgal ettiği Musul’da çekilmiş olabileceğini de sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER