Yerel haber-Şirket Haber

İŞ DÜNYASI SÖYLEŞİLERİ - Sürdürülebilirliğe odaklanan Orka Holding, 50 pet şişeden bir takım elbise üretiyor

Pandemi, çalışma hayatında da insanların kendine zaman ayırmaları ile ilgili bir mesaj oldu. Koştur koştur nereye gidiyoruz?"

İŞ DÜNYASI SÖYLEŞİLERİ - Sürdürülebilirliğe odaklanan Orka Holding, 50 pet şişeden bir takım elbise üretiyor
06-03-2021 14:11

Damat, Tween, D'S Damat'ın sahibi ve Orka Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, üretimde dünyaya ve çevreye saygılı bir tutum içinde olduklarını belirterek, "Geri dönüşüme, sürdürülebilir geleceğe çok odaklıyız. Elli pet şişeden bir takım elbise üretiyoruz. Üretim standartlarında daha az kaynak kullanımı sağlıyoruz." dedi.

Orakçıoğlu salgının gölgesinde geçen iş yaşamı ve şirketlerinin gelecek planları hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'de geçen yıl başlayan Kovid-19 salgını nedeniyle 2020'de 75 gün mağazaları açamadıklarını ifade eden Orakçıoğlu, hazirandan itibaren yavaş yavaş yüzde 50 kapasiteyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Temmuzdan itibaren ekime kadar hedeflere doğru gitmeye başladıklarını aktaran Orakçıoğlu, "Uzun süredir hafta sonu kapalıyız, hafta içi de kısıtlı.

Olumsuz etkiliyor bu tabi. Aralık ayından itibaren başladı bu durum. Ama her şeye rağmen gemiyi yüzdürüyoruz." diye konuştu.

2020’de özellikle sektör itibarıyla yüzde 30’luk bir daralma olduğunu anımsatan Orakçıoğlu, "Bunun baz etkisiyle 2021’in daha iyi olacağını düşünüyoruz.

Bu yılın en stresli başlangıcı ilk üç ay olacak. Nisan, Mayıs, Haziran itibarıyla ertelenmiş talep nedeniyle 2020’ye göre en az yüzde 20 daha iyi olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER