Genel

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, soruları yanıtladı:

"Hiçbir zaman siyaset düşünmedim, düşünmeyeceğim."

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, soruları yanıtladı:
06-01-2021 17:20

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Hiçbir zaman siyaset düşünmedim, düşünmeyeceğim. Mizacen de, birikim itibarıyla da bunun gereğini yapabilecek biri olmadığımı düşünüyorum. Siyaset de bir kariyer, orası ayrı bir kulvar." dedi.

Bali, Genel Müdürlük görevini mart ayı sonlarında yapılacak Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağını duyurduğu toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, dün kamuoyunda "görevi bırakmak", "istifa etmek" gibi kelimeler kullanıldığını, bu tabirlerin doğru olmadığını söyledi.

35 yıl kuralı çerçevesinde geçmişte de bunun örneklerinin yaşandığını ifade eden Bali, "Biz bunu önceden açıklayarak bir ilki gerçekleştirmek istedik. Yönetişim kalitesi açısından son güne dek bir belirsizlik yaratmak yerine, belirlilik yaratarak yönetişim kalitesinde iyi bir çıta oluşturalım istemiştik ama bu basına farklı şekilde yansıdı, bugün bunları netleştirdik." dedi.

Bali, Genel Müdür önerisi olarak açıkladığı Hakan Aran konusunda, "Hakan Bey, Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız, hem çok tecrübeli hem de bankacılığın evrildiği bu yeni sürece ilişkin çok farklı yetkinlikleri olan bir arkadaşımız. Y

azılım ve donanım altyapısına hakim, bankanın bu alanda kalbini bilen bir arkadaşımız. Son dönemdeki teknoloji ataklarımızın tamamında pay sahibi." ifadelerini kullandı.

Görevde olduğu 10 yıllık süreçte en zorlandığı günün sorulması üzerine Bali, şunları kaydetti:

"En kötü günüm, Gezi olaylarının olduğu sırada İş Bankası'nın bütün sistemleri teknolojik bir nedenle gitti, kesintiye uğradı. Öyle bir talihsiz denk geliş ki, bu durum tam o günlerde oldu. Her şey gitti ve çok da uzun sürdü.

Bu arada sosyal medyada, bir grup 'Biz İş Bankası'nı hack'ledik.' diyor, diğer bir grup 'İş Bankası ekonomiyi baltalamak için özellikle sistemini kapattı' diyor. Bu sıkıntının içinde sabah 5'e kadar oturduk, bekledik, haberleştik.

O durum aynı zamanda bizim teknoloji atağımızın da nedeni oldu. Ben o gün teknolojinin göbeğinde olmamız gerektiğini sıkıntılı bir süreçle öğrenmiş oldum."

Bundan sonraki süreçte siyasette olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine Bali, "İş Bankası Yönetim Kurulu'nda görev yapmaya devam edeceğim. Hiçbir zaman siyaset düşünmedim, düşünmeyeceğim. Mizacen de, birikim itibarıyla da bunun gereğini yapabilecek biri olmadığımı düşünüyorum. Siyaset de bir kariyer, orası ayrı bir kulvar." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER