Teknoloji

iPhone SE suya dayanıklılık testini böyle geçti

Hiçbir iPhone'da suya dayanıklılık sertifikası bulunmasa da Apple kazalara karşı önlem almayı bırakmıyor. Yeni iPhone SE su içerisinde 1 saat kalabildi.

iPhone SE suya dayanıklılık testini böyle geçti
03-04-2016 06:57

Hiçbir iPhone'da suya dayanıklılık sertifikası bulunmasa da Apple, kazalara karşı önlem almayı bırakmıyor. Yeni iPhone SE su içerisinde 1 saat kalabildi.

Günümüzde telefonların su geçirmezlik özelliğine sahip olması kullanıcılar için önemli unsurlar arasında. Bundan birkaç yıl önce Sony'nin Xperia Z ile getirdiği su geçirmezlik özelliği çok fazla konuşuldu ve firmaları da çok fazla etkiledi.
Bugün Samsung'dan HTC'ye kadar birçok marka önemli telefonlarına su geçirmezlik özelliklerini ekliyor.

Apple ise bu konuda sessizliğini koruyor.
Su geçirmez iPhone, uzun zamandır beklense de Apple tarafından böyle bir hamle gelmedi.
"iPhone"ların hiçbirinde IP sertifikası yok.
Buna karşın, iFixit gibi telefonun içerisini kurcalayan siteler, iPhone'larda ekstra bir korumanın yer aldığını hep söylediler. Yeni ortaya çıkan video da bu tezi destekliyor.

Videodaki teste bir iPhone 5S, iPhone SE ve iPhone 6S dahil edilmiş.
Üç telefon da aynı anda su dolu bir kabın içine bırakılıyor. Testte mücadeleyi ilk bırakan iPhone 5S, yaklaşık 5 dakika sonra çalışmayı durduruyor.

15 dakikasında yapılan kontrollerde SE ve 6S'in başarıyla yoluna devam ettiği gösterilmiş. Ancak 21. dakikada bu kez SE'de tuhaf şeyler dönüyor.
Neyse ki telefon sadece kendini uykuya almış. Yaklaşık 1 saatin sonunda hem iPhone 6S, hem de iPhone SE görevlerini başarıyla yapmaya devam ediyorlar.

Tahmin edebileceğiniz üzere 1 saat çok iddialı bir süre.
Elbette buna güvenip elbette iPhone'unuzu suya daldırmayın. Böyle işler için Galaxy S7 ve Xperia Z5 daha uygun görünüyor. Yine de iPhone SE'nin hafif yağmurda veya su dökülmelerinde zarar görmeyeceğini bilmek güzel.

scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER