Teknoloji

iPhone 6S'te kullanılan parçaları kimler üretiyor!

Yeni yayınlanan bir infografik sayesinde Apple'ın akıllı telefon modeli iPhone 6S'te kullanılan parçaları hangi firmaların ürettiği netleştirildi.

iPhone 6S'te kullanılan parçaları kimler üretiyor!
15-04-2016 07:17

iPhone 6S, günümüzde pek çok otorite tarafından dünyanın en iyi akıllı telefonları arasında gösteriliyor. Arka kısmında “Apple Kaliforniya'da tasarladı. Çin'de üretildi.” şeklinde ifade bulunan cihazın bu zamana kadar Foxconn tarafından üretildiği söyleniyor fakat parçaların üreticileri sır gibi saklanıyordu. Bir infografik sayesinde akıllı telefonda kullanılan parçaları hangi firmaların ürettiği netleştirildi.

Yayınlanan infografik görsele göre iPhone 6S'in en önemli bileşenleri Çin, Japonya, Kore ve Tayvan'dan temin ediliyor. Uzakdoğu'da üretilen parçaların birleştirilmesiyle oluşan cihazın Apple A9 adı verilen işlemcisini pek çok kişinin bildiği gibi Tayvanlı TSMC ve Koreli Samsung üretiyor. Samsung ayrıca cihazın RAM'inin de üreticisi konumunda. Çinli mobil çip üreticisi Qualcomm ise cihazın LTE modem ve radyo vericilerini üretiyor.

iPhone 6S'in ekranını Japon Asahi, depolama birimini Japon Toshiba, kamerasını Japon Sony, bataryasını ise Huapu Technology adlı firma üretiyor. Bu parçaları bir araya getiren kasa ise Foxconn'un Çin'deki fabrikasında üretiliyor. Telefonun Uzakdoğu dışında üretilen tek malzemesi ise iPhone'a rengini veren mineralli kum tozu. Kum tozu Apple tarafından Kaliforniya'dan tedarik ediyor fakat fabrikanın stoğu karşılamadığı durumda bu toz Çin'de de bulunabiliyor.

iphone 6s parçaları

scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER