Teknoloji

iPad Pro, Type-C adaptörüyle yüzde 64 daha hızlı şarj oluyor

Apple'ın yeni USB Type C - Lightning ara kablosu yardımıyla yeni 29W'lık USB Type-C şarj adaptörü, 12.9 inçlik iPad Pro'yu daha hızlı şarj ediyor.

iPad Pro, Type-C adaptörüyle yüzde 64 daha hızlı şarj oluyor
27-03-2016 04:57

Apple'ın yeni USB Type C – Lightning ara kablosu yardımıyla yeni 29W'lık USB Type-C şarj adaptörü, 12.9 inçlik iPad Pro'yu yüzde 64 daha hızlı şarj ediyor.

Son dönemin ve geleceğin adaptörü olarak tanıtılan USB Type-C, Apple tarafında da yer edinmeye başladı. Macbook'larda kullanılmaya başlayan giriş, yakın gelecekte tüm telefonların ortak girişi haline gelebilir.
Tabii Samsung gibi bazı üreticiler, bu duruma hala ayak uydurabilmiş değil.

Apple, USB Type-C ile kendi Lightning kablosunun bir araya geldiği ara kablosunu 25 dolardan satışa çıkarmıştı. Esasında bu kablo, yeni Macbook'un tek girişi olan USB Type-C portu üzerinden Lightning girişli bir Apple cihazı şarj etmenizi sağlıyordu. Fakat daha yeni bir şey var ki; o da yeni USB Type-C'li güç adaptörü.

Burada denek cihazımız 12.9 inçlik iPad Pro. Yabancı basında yapılan bir teste göre iPad Pro, kutusundan çıkan standart 12W'lık adaptörüyle 20 dakikada ancak yüzde 5 şarj edebiliyor. Oysa bu yeni adaptör, şarja yüzde 64 daha fazla hız kazandırıyor.

Burada soru şu; "Apple 800 dolarlık (Türkiye'de 2999 TL) bir tablete neden bu adaptörden koymadı?" Aslında cevap basit. Apple, 75 dolarlık bir eki, iPad Pro'nun kutusuna dahil etmek istemez. Böyle bir hamleyi elbette firmalar kolay kolay atmaz.

Ancak çok şanslıysanız, yani 12 inçlik Macbook'a sahipseniz (eğer tabletinizden daha küçük bir dizüstü bilgisayar aldıysanız) yalnızca ara kabloyu almanız yetecektir. Her ne koşulda olursa olsun iPad Pro'nuzu bu yöntemle daha hızlı şarj etmek sizi epey pahalıya patlayacak gibi duruyor.


scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER