Genel

İngiltere'de bir araç cami önündeki yayalara çarpıp kaçtı

İngiltere Birmingham'da meydana gelene olayda 2 kişi yaralanırken terör saldırısı ihtimali de değerlendiriliyor.

İngiltere'de bir araç cami önündeki yayalara çarpıp kaçtı
28-04-2018 02:00

LONDRA (AA) - Ä°ngiltere'nin Birmingham kentinde bir aracın cami önündeki yayalara çapıp kaçması sonucu 2 kiÅŸi yaralandı.

Polisten yapılan açıklamada , Londra'nın kuzeyindeki Birmingham'da öÄŸleden sonra bir aracın cami önündeki yayalara çaparak kaçtığı bildirildi.

Olayda 20'li yaÅŸlarında iki erkeÄŸin yaralandığı belirtilirken, görgü tanıklarının ifadelerine ve güvenlik kamerası kayıtlarına baÅŸvuran polisin olaya karışan aracı tespit için çalışma baÅŸlattığı kaydedildi.

Olayın niteliÄŸiyle ilgili bu aÅŸamada kesin bir açıklama yapmaktan kaçınan polis, terör saldırısının da ihtimaller arasında deÄŸerlendirildiÄŸini ifade etti.

Aracın çarptığı kiÅŸilerden birinin hafif yaralandığı, başından yaralanan diÄŸer kiÅŸinin ise tedavi altına alındığı ifade edildi.

Geçen yıl haziran ayında Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park semtinde bir Ä°ngiliz, kullandığı kiralık kamyoneti teravih namazından çıkan cemaatin üzerine sürmüÅŸtü. Saldırıda bir kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 11 kiÅŸi de yaralanmıştı. Saldırgan "terör baÄŸlantılı cinayet" ve "cinayete teÅŸebbüs" suçlarından 43 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Muhabir: Tayfun Salcı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER