Genel

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'dan Arakan çağrısı

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinde Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddetin durdurulması çağrısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'dan Arakan çağrısı
03-09-2017 18:54

LONDRA (AA) - Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Boris Johnson, Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinde Arakanlı Müslümanlara yönelik ÅŸiddetin durdurulması çaÄŸrısında bulundu.

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada ifadelerine yer verilen Johnson, Myanmar DışiÅŸleri Bakanı ve Devlet BaÅŸkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'nin, zamanın en ilham verici isimlerinden biri olarak görülmesine raÄŸmen Arakan'daki uygulamaların ülkenin saygınlığını zedelediÄŸini belirtti.

Suu Çii'nin, ülkenin modernleÅŸtirilmesi yolunda büyük zorluklarla karşı karşıya olduÄŸunu kaydeden Johnson, "Umuyorum ki kendisi dikkate deÄŸer niteliklerini, ülkesini birleÅŸtirmek, ÅŸiddeti bitirmek, Müslümanlara ve Arakan bölgesinde yaÅŸayan diÄŸer topluluklara yönelik tüm önyargıları sonlandırmak için kullanabilir. Kendisinin Burma (Myanmar) ordusunun desteÄŸini alması ve barış ortamının oluÅŸturulması yolunda giriÅŸimlerinin engellenmemesi son derece önemli. Kendisine ve Burma'daki herkese tam destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gökhan Kurtaran

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER