Ekonomi

İngiltere’den çok sayıda finans kuruluşu çıkışa hazırlanıyor

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasıyla birlikte Londra’nın finans merkezinden çok sayıda finans kuruluşunun ayrılacağını söyledi. - Anadolu Ajansı

İngiltere’den çok sayıda finans kuruluşu çıkışa hazırlanıyor
26-04-2017 17:52

LONDRA

Ä°ngiliz yayın kurumu BBC’ye deÄŸerlendirmede bulunan Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, “Avrupa para piyasalarının bağımsızlığına ve güvenliÄŸine iliÅŸkin bir meselenin ortada olduÄŸuna inanıyorum. Bu yüzden takas kurumlarının birçoÄŸu Londra’da kalamaz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°ngiltere merkezli finans kuruluÅŸlarının alternatif merkezlere yöneldiÄŸini vurgulayan Sapin, “Bir hareket olacak. Bu kurumlar yer deÄŸiÅŸtirecek. Aslında birçok finans kuruluÅŸu halihazırda kendisini buna ÅŸimdiden hazırlıyor.” dedi.

Ä°ngiltere ile Brexit müzakerelerinde en önemli konulardan birinin finansal hizmetler alanında olacağına iÅŸaret eden Sapin, finans kuruluÅŸlarının Londra’dan çıkmasının finans merkezi City of London’ı olumsuz yönde etkileyeceÄŸini belirtti.

Ä°ngiltere Merkez Bankası (BoE) BaÅŸkanı Mark Carney, daha önce birçok kez Londra’nın Avrupa’nın yatırım bankacısı ve finansal baÅŸkenti olduÄŸunu belirtmiÅŸti.

Avrupa’da halen döviz cinsiden iÅŸlemlerin yüzde 80’i, bankaların toplam finansmanının ise yaklaşık yüzde 30’u halen Ä°ngiltere üzerinden yapılıyor.

Muhabir: Gökhan Kurtaran


dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER