Genel

ING Türkiye'den ilk yarıda 1,2 milyar TL kâr

- ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay: - "ING Türkiye olarak, önümüzdeki dönemde de yeni nesil bankacılığa öncülük etmeyi ve pazarı değiştiren ürün ve hizmetler geliştirmeyi sürdüreceğiz" - "Toplumsal yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz"

ING Türkiye'den ilk yarıda 1,2 milyar TL kâr
05-08-2019 21:47

İSTANBUL (AA) - ING Türkiye'nin, yılın ilk yarısında konsolide vergi öncesi kârı 1,2 milyar TL oldu.

ING Türkiye, 2019 yılı ikinci çeyrek konsolide finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, yılın ilk yarısında 41,7 milyar TL'si nakdi olmak üzere toplam 50,6 milyar TL kredi desteğiyle ekonomiye kaynak sağlarken, bankanın sermaye yeterlilik oranı yüzde 23,7'ye ulaştı.

İkinci çeyrekte özkaynakları 8,3 milyar TL, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 23,7 olarak gerçekleşen ING Türkiye, yılın ilk yarısında ekonomiye 41,7 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 50,6 milyar TL’lik kredi desteği sağladı.

Banka’nın mevduat hacmi ise 36 milyar TL oldu. ING Türkiye'nin yılın ilk yarısında konsolide vergi öncesi kârı ise 1,2 milyar TL oldu.

- "Pazarı değiştiren ürün ve hizmetler geliştirmeyi sürdüreceğiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, dijital bankacılık stratejisiyle yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceklerini belirterek, Türkiye ekonomisine sağlanan kaynaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İkinci çeyrekte yenilikçi banka olma vizyonuyla ve ING Grubu ile uyumlu olarak attıkları önemli bir adım olarak isimlerinden "Bank" ifadesini çıkarmak olduğunu aktaran Abay, şunları kaydetti:

"Dijital bankacılık anlayışımıza da paralel atılan bu adımı yenilikçi ürün ve hizmetlerle destekledik. ING Mobil’i müşterilerin ihtiyaçlarına en hızlı çözümleri sunabilmek için geliştirmeye devam ettik. İkinci çeyrekte hayata geçen QR teknolojisi ile ING müşterileri kartları yanlarında olmasa bile ING Mobil’i kullanarak kredi ödeme ve para çekme işlemlerini ING ATM’lerinden gerçekleştirebiliyor ve akıllı bankacılık robotu INGo ING Mobil üzerinden de müşterileri tanıyarak onlara destek veriyor.

Bu adımların da etkisiyle dijital kanalları kullanan toplam aktif müşteriler içindeki mobil bankacılık müşteri payı yüzde 96’ya ulaştı. İhtiyaç kredilerinin adet bazında yüzde 89’u, hacim bazında ise yüzde 64’ü şube dışı kanallardan kullandırıldı. Bu dönemde, KOBİ’lerin akıllı telefonlarını POS cihazı olarak kullanmalarını sağlayan Cebimde POS uygulaması da büyük ilgi gördü. Uygulama, KOBİ’lerin ve basit usul vergi ile çalışan ve düşük tutarlı işlem adetleri olan küçük esnafın ödeme almasını kolaylaştırıyor. ING Türkiye olarak, önümüzdeki dönemde de yeni nesil bankacılığa öncülük etmeyi ve pazarı değiştiren ürün ve hizmetler geliştirmeyi sürdüreceğiz."


- "Toplumsal yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz"


ING Türkiye Genel Müdürü Abay, ikinci çeyrekte dış ticaret yapan firmaların ana bankası olma hedefiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile imzaladıkları protokolü de anımsattı.

Abay, protokolle ihracatçılara 12, 24 ve 36 ay vadeli sabit oranlı avro bazlı kredi imkanı sağlamaya başladıklarını belirterek, protokole ihracatçıların gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını vurguladı.

ING Türkiye’nin toplumsal yatırımlarına işaret eden Abay, "Bu dönemde cinsiyet eşitliğini güçlendirme odağıyla Olimpik Kızlara Destek Projemizi hayata geçirdik. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliği ile gerçekleşen proje kapsamında Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda Türkiye adına yarışmak için hazırlanan 8 kadın sporcunun resmi sponsorluğunu üstlendik. Onların ilham veren hikayelerini iletişimimize taşıdık." bilgisini verdi.

Abay, yine ikinci çeyrekte Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile bir iş birliğine imza atarak, çeşitli festival ve eserlerin sponsorluğunu üstlendiklerini hatırlatarak, "Opera, bale ve çok sesli müziği toplumun tüm kesimlerine ulaştırmayı, sanat aracılığıyla yaratıcılık ve inovasyon kültürünü beslemeyi, ilham vermeyi amaçlıyoruz. Toplumsal yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz." yorumunu yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER