Ekonomi

IMF Başkanı Georgieva: Küresel ekonomi büyük dönüşüm geçiriyor

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini belirterek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin "yeşil ekonomi"de olduğunu ifade etti.

IMF Başkanı Georgieva: Küresel ekonomi büyük dönüşüm geçiriyor
11-09-2020 04:29

WASHINGTON (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF) BaÅŸkanı Kristalina Georgieva, video konferans yöntemiyle katıldığı Küresel Yönlendirme Grubu (GSG) Küresel Etki Zirvesi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19 krizinin baÅŸlangıcından bu yana insanların kendini korumaya aldığını belirten Georgieva, toplum ve ekonomide köklü bir deÄŸiÅŸimin gerçekleÅŸtiÄŸini ifade etti.

Georgieva, bu yıl ve gelecek yıl yapılacak eylemlerin nasıl bir dünyanın ortaya çıkacağını belirleyeceÄŸini vurgulayarak "Küresel ekonomi büyük dönüÅŸüm geçiriyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"GeleceÄŸin pek çok iÅŸi 'yeÅŸil ekonomi'de"

Uzun vadede sürdürülebilir, dirençli bir küresel ekonomiye güç veren iÅŸ açısından zengin bir toparlanmanın inÅŸa edilebileceÄŸine iÅŸaret eden Georgieva, iÅŸ açısından zengin bir toparlanma ile iklim deÄŸiÅŸikliÄŸiyle mücadelenin birbirini desteklediÄŸi ve geleceÄŸin pek çok iÅŸinin "yeÅŸil ekonomi"de olduÄŸunu kaydetti.

Georgieva, "IMF'de sürdürülebilir finansmanın önemini ve Kovid-19 sonrası bir dünyayı ÅŸekillendirmek için yatırım yapmanın etkisini görüyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER