Siyaset

'İlk gündemimiz İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı olacak'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis açıldığında ilk gündeminin kamuoyunda "arabuluculuk yasası" olarak bilinen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı olacağını söyledi.

'İlk gündemimiz İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı olacak'
27-09-2017 14:42

TBMM - ALPER ATALAY

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA'ya yaptığı açıklamada, 26. Dönem 3. Yasama Yılı'nın 1 Ekim'de başlayacağını anımsattı.

Anayasa ve TBMM İçtüzüğü gereğince Meclisin çağrısız toplanacağını belirten Elitaş, "O gün çağrısız toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımız, anayasa gereğince isterlerse Genel Kurulda konuşma yapma hakkına sahipler. Bugüne kadar cumhurbaşkanları genel olarak açılış konuşmalarını hep yapmıştır. Sanıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu açılış konuşmasını gerçekleştirecek." dedi.

Elitaş, 2019'da uygulanacak sistemle uyumlu içtüzük yapma gereği olduğuna işaret ederek, konuya ilişkin Meclis Başkanlığı tarafından daha önce siyasi partilerin üzerinde mutabık kaldığı 160 maddelik teklifin de gündeme getirildiğini hatırlattı.

Meclis açıldığında ilk gündemlerinin kamuoyunda "arabuluculuk yasası" olarak bilinen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı olacağını dile getiren Elitaş, tasarının ardından gündemde bulunan 72 uluslararası sözleşmeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Mecliste 23 tane OHAL KHK'sının bulunduğunu aktaran Elitaş, Mecliste grubu bulunan partilere "Gelin ilk yaptığımız gibi her hafta 3-5 tane OHAL KHK'sını görüşüp TBMM'de görüşmelerini tamamlayalım. Onlar sadece 'gelin bunu görüşelim' diyorlar. Biz, 'hadi görüşelim' dediğimizde ortada olmuyorlar." çağrısında bulundu.

CHP'nin bu konulardaki tavrına değinen Elitaş, şunları kaydetti:

"O konuda biraz muhalefetin özellikle Cumhuriyet Halk Partisinin bizim nezdimizde güven zafiyeti olduğunu ifade etmek istiyorum. 28 tane KHK, TBMM'ye gelmiş. Bunlardan beş tanesi görüşülmüş, 23 tanesi de görüşülmeyi bekliyor. KHK'ların ve 'arabuluculuk yasası' diye adlandırılan yasanın ekim ayı içerisinde bitirilmesi daha sonra da bütçe görüşmeleri ile birlikte 2017'nin görüşmelerinin tamamlanmasını ve bu arada içtüzük ile uyum yasalarının görüşülmesi bizim arzumuz ve talebimizdir."

Meclisin içtüzük değişikliğiyle birlikte daha etkin, verimli bir şekilde çalışacağını vurgulayan Elitaş, önümüzdeki dönemde bütün siyasi partilerin uzlaşmasıyla "2019'da yürürlüğe girecek olan içtüzüğün yapılmasının elzem olduğuna" dikkati çekti.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER