Teknoloji

İlk bakışta, Samsung Galaxy S7 Edge ile Apple iPhone 6s Plus

Samsung Galaxy S7 Edge ve Apple iPhone 6s Plus ilk bakış. MWC 2016'da tanıtımı gerçekleştirilen Galaxy S7 Edge ile geçen yıl sahneye çıkan iPhone 6s Plus'ı teorik açıdan kıyaslıyoruz.

İlk bakışta, Samsung Galaxy S7 Edge ile Apple iPhone 6s Plus
23-02-2016 04:52

Samsung Galaxy S7 Edge ve Apple iPhone 6s Plus ilk bakış. MWC 2016'da tanıtımı gerçekleştirilen Galaxy S7 Edge ile geçen yıl sahneye çıkan iPhone 6s Plus'ı teorik açıdan kıyaslıyoruz.

Samsung, dün gerçekleştirdiği Unpacked etkinliği kapsamında yeni nesil akıllı telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinin duyurularını gerçekleştirdi. Telefonun tüm ayrıntıları bu tanıtımla birlikte ortaya çıkmış oldu. Bugün ziyaretçilere kapılarını aralayan MWC 2016 fuarı kapsamında da sergilenen yeni nesil modeller, aynı sınıfta yer alan akıllı telefonlarla kıyaslanmaya başladı bile. Gün içerisinde G5 ile Xperia Z5'in ilk bakışını gerçekleştirmiştik. Son olarak da Galaxy S7 Edge ve Apple iPhone 6s Plus'a bakıyoruz.

Tasarım ve ekran...

Samsung, geçtiğimiz sene tanıtımını gerçekleştirdiği ve satışa çıkarttığı Galaxy S6 Edge’de 5.1 inç’lik bir ekran sunulmuştu. Galaxy S7 Edge’de ise 5.5 inç’lik bir ekran yer alıyor. Galaxy S7 Edge’deki ekran 5.5 inç’lik ekranda 2560 x 1440 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturulabiliyor. Apple’ın geçen sene duyurduğu tepe seviyesi büyük ekranlı iPhone 6s Plus modelinin ekran çözünürlüğü ise Full HD, yani 1920 x 1080 piksel. Teoride elbette Samsung’un bu alandaki üstünlüğü görülebiliyor. Ancak kullanıcı deneyimi tabiki daha önemli bir etken.

Galaxy S7 Edge’de kullanılan ekran Super AMOLED yapıda. Buna karşılık Apple’ın iPhone 6s Plus’taki çözümü ise IPS. iPhone 6s Plus’ın ekran konusunda Galaxy S7’nin karşısındaki en somut liderliği ise 3D Touch desteği. Bu yapı sayesinde dokunma ve bastırma şiddetine göre farklı işlevler gerçekleştirilmesini sağlıyor.

İşletim sistemi ve arayüz...

Samsung’un en yeni üst seviye akıllı telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge, elbette Android’in en güncel versiyonu olan 6.0.1 ile beraber geliyor. iPhone’daki mobil işletim sistemi iOS’un en güncel versiyonu ise şu an bildiğiniz gibi iOS 9.2.1. Android tarafında sistem yeni güncellendi ve bir sonraki ara güncelleştirmenin ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. iOS tarafında ise 9.3 sürümü daha yakın görünüyor. Öte yandan Samsung, her iki telefonunda da TouchWiz arayüzünü sunuyor.

Performans ve bellek...

Galaxy S7 ailesinde Qualcomm’un en yeni çözümlerinden Snapdragon 820 yer alıyor. Buna ek olarak bazı bölgelerde Samsung’un kendi üretimi Exynos 8 işlemcilere de yer veriliyor. Diğer taraftan Apple’da ise A9 işlemciye yer veriliyor. Qualcomm Snapdragon 820 ve Exynos 8890 tarafındaki işlemci 8 çekirdekli. Apple ise A9 ile birlikte 1.84 GHz’de çalışan çift çekirdekli bir mimari kullanıyor. Ancak, burada da elbette kullanıcı deneyimi ön plana çıkıyor. Kağıt üzerinde yonga seti konusunda da Samsung önde.

samsung-galaxy-s7-edge-ve-iphone-6s-plus-2

Kamera...

Samsung, Galaxy S7 Edge ile kamera tarafında 12 MP’lik f/1.7 diyafram açıklığı sunan sensör kullanıyor. Samsung, görüntü sabitleme teknolojisini destekleyen ve LED flaşla karanlıkta fotoğraf çekmeye imkan tanıyor. Öte yandan iPhone’daki arka kamera da 12 MP’lik. Ama diyafram f/2.2 seviyesinde.
Dolayısıyla Samsung Galaxy S7 Edge’in daha fazla ışık alacağını ve daha karanlık ortamlarda iPhone 6s’ten aydınlık ve kabul edilebilir fotoğraflar çekebileceğini söyleyebiliriz. Elbette iPhone 6s Plus’ta da aydınlatma desteği var. Ayrıca her iki telefonda da 4K video çekimi gerçekleştirilebiliyor.


Kaynak: scroll

dikgazete.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER