Özel Haber

İlham Aliyev, Şuşa'da babası Haydar Aliyev'in sesini duyunca gözyaşlarını tutamadı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ harekatı ile işgalden kurtarılan Şuşa'da katıldığı programda babası Haydar Aliyev'in ses kayıtarını duyunca gözyaşlarını tutamadı

İlham Aliyev, Şuşa'da babası Haydar Aliyev'in sesini duyunca gözyaşlarını tutamadı
14-05-2021 03:14

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ'ın Şuşa'da kentinde düzenlenen etkinlikte babası Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in "Karabağ" ile ilgili ses kayıtlarını duyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar, kameraya da yansıdı.

Azerbaycan'ın kültür başkenti Şuşa'da düzenlenen Harıbülbül sanat festivalinde Haydar Aliyev'in yıllar önce söylediği konuşmaların ses kayıtları da sunuldu.

Haydar Aliyev'in, "Ben arzu ediyorum ki birlikte Şuşa'ya gidelim. Gideceğiz! İnanın gideceğiz!.. Şuşa, Azerbaycan'ın gözüdür! Her bir Azerbaycanlı için iftihardır!.. Şuşa, Azerbaycan tarihinin, medeniyetinin remzidir!.. Sadece Şuşa değil tüm Karabağ, Laçın, Ağdam, Zengilan, Kubatlı, Cebrayıl, Fizüli, Kelbecer!..” dediği ses kayıtları yayınlanınca İlham Aliyev ve törendekiler ayağa kalkarak alkışladı.

O sırada Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı da kameralara yansıdı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER