Özel Haber

İlham Aliyev: Ermenistan, İslamofobinin devlet politikası olduğu bir ülke

Ermenistan’ın İslam karşıtı politikalarını eleştiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’ın, İslamofobinin devlet politikası olduğu bir ülke olduğunu söyledi

İlham Aliyev: Ermenistan, İslamofobinin devlet politikası olduğu bir ülke
21-09-2020 03:53

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın İslam karşıtı politika ve İslam’a karşı attığı adımları sert bir dille eleştirerek, "Ermenistan, İslamofobinin devlet politikası olduğu bir ülkedir" dedi.

Azerbaycan devlet televizyonuna konuşan Aliyev, Azerbaycan'ın İslami dayanışma bağlamında her zaman çok faal olduğunu vurguladı. Bu çerçevede Azerbaycan'ın çok sayıda etkinliğe imza attığına ve ve Müslüman ülkelere her zaman yardım etmeye çalıştıklarına işaret eden Aliyev, "Uluslararası teşkilatlarda Müslüman ülkelerin çıkarlarını her zaman savunduk ve adaylıklarını göstermeleri halinde Müslüman ülkelerini oylamalarda her zaman destekledik. Yani bu dayanışma sözde değil, eylemde olmalı…" diye dış politikada İslam dayanışmasına her zaman büyük yer verdiklerini kaydetti.

ERMENİSTAN, TOPRAKLARIMIZI İŞGAL ETTİ…

Müslüman ülkelerin en çok BM'de Azerbaycan'ı desteklediğini ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili olarak her zaman doğru pozisyon aldığını vurgulayan Aliyev, "Bu nedenle, Müslüman ülkelerin Ermenistan ile şu ya da bu yakınlaşması konusunda her zaman çok duyarlıyız, çünkü Ermenistan topraklarımızı işgal etti" dedi.

BU, MÜSLÜMAN DÜNYASINA DA BİR HAKARET DEĞİL Mİ?..

Aliyev, "Müslüman ülkeler, Ermenistan'ın işgal altındaki topraklardaki İslami dini anıtlarına karşı soykırım yaptığını bilmelidir. Camilerimizin durumuna bakın. Müslüman ülkeler, Ermenilerin yarı yıkılmış, harap camilerimizde sığır, domuz, inek bulundurduklarını bilmiyorlar. Bu Müslüman dünyasına bir hakaret değil mi?" diye sordu. 

MISIR’IN ERMENİSTAN İLE GÖRÜŞMESİ…

Mısır-Ermenistan görüşmelerine de değinen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla Azerbaycan halkının kanına bulanmış Ermenistan'ın resmi temsilcisinin elini sıkan Müslüman bir ülkenin her bir yetkilisi bu tabloyu görmelidir. 

Bana şöyle bilgi geldi ki, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mısır'da bir dini liderle görüştü. Bu dini lidere, bu insanların Müslüman camilere hakaret ettiklerini, tüm Müslüman dünyasına hakaret ettiklerini kimse söylemedi mi?

Avrupalıların kendilerine karşı olumlu bir tavır almaları için Avrupa'da bulunan Ermenistan'ın resmi temsilcilerinin, Müslümanlarla çevrili bir ortamda yaşadıklarını ana argüman olarak gösterdiğini kesin olarak biliyoruz.

Onlar şunu diyor: "Üç komşumuz Müslüman ülkelerdir. Bizler bu bölgede Hristiyanlığı koruyan bir halkız. Çevremizdeki Müslüman ülkeler düşmandır." Evet, Ermenistan Türkiye ve Azerbaycan'ı düşman olarak görüyor. Ancak İran'la ilişkiler konusunda her zaman ikiyüzlü bir şekilde dostluktan söz eder...

Bu nasıl bir arkadaşlık? Müslüman camileri yıkıyor, kutsallığını bozuyor, orada inek ve domuz tutuyor, Müslümanların haysiyetini kırıyor ve sonra dost olalım mı diyorsunuz?

Böyle bir arkadaşlığı anlamıyorum. Hem iki taraflı hem de çok taraflı ve resmi konuşmalarda, Müslüman ülkelerin liderlerine defalarca seslendim ve onları bu konuyu dikkate almaya çağırdım."

ÇOCUKLARI MÜSLÜMAN NEFRETİYLE YETİŞTİRİYORLAR…

Aliyev sert eleştirilerine şöyle devam etti

 "Ermenistan'ın sıradan bir ülke olmadığını tekrar söylüyorum. Ermenistan, İslamofobinin bir devlet politikası olduğu bir ülkedir. Müslümanlara karşı nefret ruhu içinde çocuk yetiştiriyorlar, onlara bu ideolojiyi aşılıyorlar."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER