Eğitim

İletişim teknolojileri ve yaratıcılık

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri iletişim, teknoloji ve yaratıcılık konusunun ele alındığı 4. Uluslararası İletişim Öğrencileri Kongresi'ni (ICSC) düzenledi.

İletişim teknolojileri ve yaratıcılık
26-04-2016 17:23

İletişim teknolojileri, çağdaş bireyin iletişim kurma biçimlerinin yanı sıra yaşam tarzını, çalışma şartlarını da yeniden şekillendirmektedir. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de bu önemli konuyu 4. Uluslararası İletişim Öğrencileri Kongresi'nde (ICSC) masaya yatırdı.

İstanbul Marma Otel'de düzenlenen kongrenin daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da yönetim ve destek komitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşuyor. Bu yılki kongrenin teması olan "İletişim, Teknoloji ve Yaratıcılık" geçen yıllarda gerçekleştirilen kongrelerdeki güncel tartışmalar ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin incelemeye istekli olduğu konular dikkate alınarak seçildi. 14 farklı ülkeden gelen 24 öğrenci, kendi kültürel deneyimlerinden yola çıkarak, yeni etkileşim ortamlarının oluşturulmasında ve bireyin kendini ifade etme biçimlerinde yaratıcılık unsurunu değerlendirecek. Farklı ülkelerdeki iletişim teknolojisi kullanıcılarının olumlu ve olumsuz deneyimlerinin yanı sıra güncel yasal yaptırımlar da kongrenin diğer önemli konu başlıklarını oluşturmakta.

Bu yıl İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Öğrenci Kongresi'nin amacından bahseden Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belma Akşit, "Kongremize bu güne kadar 30 ülkeden 120 kişi geldi. Şu anda salonumuzda 14 ülkeden 24 yabancı öğrenci var. İletişim açısından çok güzel bir şey. Öğrencilerimiz birbirleriyle iletişim kurup, dünyayı tartışıyorlar. Kongremizin adı da iletişim teknoloji ve yaratıcılık. Yaratıcılıkla birlikte inovasyondan da söz etmemiz gerekiyor. Aslında asıl odaklanmamız gereken alan inovasyon. Özellikle iletişim, teknoloji, inovasyon, yenilikçilik, yaratıcılık dediğimiz şeyler birbirlerini besliyorlar ve dünyadaki sosyo-ekonomik, sosyo-demografik gelişmelere neden oluyor. Ülkeler ve ülkelerarası boyutta değişmelere neden oluyor. Burada bütün bu ilişkiler tartışılacak" ifadelerini kullandı.

BİRÇOK ALANI İLGİLENDİREN KONULAR KONUŞULDU

Kongrede konuşulacak konunun sadece iletişim alanını değil farklı birçok alanı da ilgilendirdiğini belirten Prof. Dr. Belma Akşit, "Burada konuşulan konuların birçok boyutu var. Örneğin hukuk alanını da ilgilendiren şeyler konuşulacak. Nitekim bu kongreye çok farklı alanlardan öğrenciler bildiri sunarak katılıyorlar. Burada sadece iletişimin alanını değil teknoloji, yenilik ve yaratıcılık alanından da söz edeceğiz. Çok farklı alanlardan öğrenciler tartışacaklar. Kongrenin bir başka ilginç boyutu da Yunanlı bir gazeteci ve blogger olan bir arkadaş Facebook'ta haberleri anlatacak. Çok farklı disiplinlerden öğrencilerimiz hep birlikte dünyayı tartışacaklar" şeklinde konuştu.

"GENÇLERİN TEKNOLOJİYİ NASIL KULLANDIKLARINI ANLATACAĞIM"

Polonya Warmia and Mazury Üniversitesi, Radyo, Televizyon, Film ve Yeni Medya Araştırmaları Grubu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Szymon Zylinski ise, "Genel olarak yeni iletişim teknolojilerinden, Periskop ve Snapchat'ten bahsedeceğim. Kongrenin de başlığı zaten teknoloji, yaratıcılık ve iletişim. Gençlerin hayatında bütün bu teknolojilerin nasıl yer aldığı hakkında da konuşacağım. Özellikle mobil telefonların günlük hayatımızın nasıl içine girdiğini ve gençlerin bunu nasıl kullandıkları hakkında konuşacağım. Bu konferansa davet edildiğim için gurur duyuyorum. Bu tip uluslararası konferansların önemli bir özelliği de dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurması. Ve buna olanak verdiği için bu konferansın başarılı olduğunu düşünüyorum" dedi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER