Gündem

İİT ülkelerinin yardım kuruluşları İstanbul'da toplanacak

İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerin Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri arasında işbirliğini amaçlayan konferans İstanbul’da yapılacak. - Anadolu Ajansı

İİT ülkelerinin yardım kuruluşları İstanbul'da toplanacak
01-12-2016 18:27

İSTANBUL

İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri İşbirliği Ağı Konferansı İstanbul’da yapılacak.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, "İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri İşbirliği Ağı"nın kurulmasına yönelik son hazırlık toplantısının önceki gün Cidde’de gerçekleştirildiği belirtildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın toplantıda İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelerdeki insani durumla ilgili bir sunum yaptığı ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da nisan ayında düzenlenen İslam Zirvesi Konferansında, insani krizlerle mücadele edebilmek için İİT’ye üye ülkelerin kızılayları arasında bir insani yardım ağı kurulması yönünde yaptığı çağrıya değinildi.

Kınık, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri İşbirliği Ağı Konferansı’nın İİT ve İslam Kalkınma Bankasının desteğiyle 2017 yılının başında İstanbul’da yapılacağını duyurdu.

Katılımcıların da İİT’ye üye ülkeler arasında kurulması yönünde harekete geçme teklifine tam destek verecekleri belirtilen açıklamada, "Katılımcılar, İstanbul’da düzenlenecek bir sonraki konferansın planlanmasını kolaylaştırma amacıyla ajanda ve lojistik destek konusunda ulusal derneklere gerekli yardımı sağlayacak bir sekretarya kurulmasında mutabık kaldı." ifadelerine yer veridi.

Muhabir: Murat Paksoy

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER