İslam-Hayat - Rebiülevvel 1446

İHH, Suriye’deki 29 binden fazla yetime nakdi yardım ulaştırdı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında, Suriye'de 29 bin 321 yetim çocuğa sosyal nakdi yardım ulaştırdı

İHH, Suriye’deki 29 binden fazla yetime nakdi yardım ulaştırdı
13-08-2024 16:38
İdlib

Vakfın Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren yetimlere nakdi yardım ulaştırdıklarını, onların eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.

Tahiroğlu, "Suriye içerisinde İdlib ve Halep illerinin kırsal kesimlerinde bulunan 29 bin 321 yetimimize sosyal nakdi yardım dağıttık. Bu yardımlar çocukların birçok temel ihtiyacının giderilmesine vesile olacak. Dağıtımları düzenli olarak yapıyoruz." dedi.

Suriye’deki savaşın yıkımından en çok yetimlerin etkilendiğinin altını çizen Tahiroğlu, "Biz yetimlerin yaralarını sarmak için çaba gösteriyoruz. Bu sosyal nakdi yardım çalışması, vakfımız tarafından yürütülen Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında gerçekleştiriliyor. Her ay yetimlerimize bu yardımların ulaşmasına vesile olan hayırseverlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER