Gündem

İHH'dan Mavi Marmara'nın yıl dönümünde yürüyüş

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 7. yılında "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenledi. - Anadolu Ajansı

İHH'dan Mavi Marmara'nın yıl dönümünde yürüyüş
01-06-2017 02:17

Ä°STANBUL

Taksim Tünel'den başlayan "Özgür Kudüs Yürüyüşü"ne binlerce kişi katıldı. Galatasaray Lisesi'nin önünde son bulan yürüyüşte "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin halkı yalnız değildir", "Mescid-i Aksa onurumuzdur " sloganları atıldı.

Meydandakilere hitap eden Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Ali Yalçın, konuÅŸmasına bugün Diyarbakır’da ÅŸehit düşen güvenlik güçlerine rahmet dileyerek baÅŸladı.

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda ÅŸehit olan vatandaÅŸları anan Yalçın, “Mavi Marmara ÅŸehitleri gibi o geminin yüklendiÄŸi misyonu asla unutmayacağız. Siyonistler, daha ilk andan itibaren gemiyi terörle iliÅŸkilendirmek istedi. Hainler, ‘Otoriteden izin aldınız mı?’ diyerek Siyonist lobiye hizmet etmeye çalıştı. O hainleri bu millet, 15 Temmuz’da gördü ve aÄŸzının payını verdi." diye konuÅŸtu.

Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı BaÅŸkanı Bülent Yıldırım ise ramazan ayında yürüyüşe katıldıklarından dolayı Filistin sevdalılarına teÅŸekkür etti. Yürüyüşü sadece Ä°srail’in deÄŸil, Mavi Marmara katılımcılarına "manyak tipler" diyen kiÅŸilerin de takip ettiÄŸini anlatan Yıldırım, ÅŸunları söyledi:

“Birileri Ä°slamcılara çatıyor. Sizler kimsiniz ki Ä°slamcılara laf söylüyorsunuz. 15 Temmuz’da ÅŸehit olduk, Mavi Marmara’da ÅŸehit olduk. Sen ÅŸehitlere laf edecek kadar ahlaksızlaÅŸmışsın. Bu küçük adamların toplumumuzun deÄŸerlerine hakaret etmesine asla izin verilmemelidir."

Yürüyüşün ardından dua edilerek İHH tarafından dağıtılan kumanyalarla iftar yapıldı. Yürüyüşe katılanlar daha sonra dağıldı.

Muhabir: Gökhan Yılmaz

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER