Siyaset

'İdlib'te bir insanlık suçu işlendi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Esed rejiminin kimyasal silah saldırısıyla ilgili, "İdlib'te bir insanlık suçu işlendi. Kimyasal silahlarla çocuk ve insanlar katledildi." dedi. - Anadolu Ajansı

'İdlib'te bir insanlık suçu işlendi'
05-04-2017 19:22

MUŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz ve Vedat Demiröz, Muş'un Korkut ilçesinde belediye meydanında düzenlenen "36 Ayda 36 Proje"nin toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın güçlü liderliği ile istikrarı sağladıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ama sistem arızalı. Şoför iyi ama araba kötü. Bugüne kadar getirdik işi. Şimdi diyoruz ki hem araba iyi olsun hem şoför iyi olsun. Sadece şoförün iyi olmasıyla olmaz. Kişilere bağlı hizmet bir yere kadar. Hepimiz faniyiz. Partilere şahıslara bağlı işler, bir gün gelir son bulur. Ama sistemi düzgün hale getirirsek, sistemi daha işler hale getirirsek bu hizmetler ve büyüme devam eder. Bizim bütün derdimiz budur. 16 Nisan'da bunun oylamasını yapacağız. Mevcut sistem devam mı etsin, bu krizler üreten, ekonomimizi geçmişte büyük krizlere sürükleyen, birçok siyasi kriz üreten, en son 15 Temmuz hadisesini üreten bu mevcut yönetim sistemi, 12 Eylül Anayasası'nın getirdiği, o dönemin askeri yönetiminin getirdiği, bu mevcut sistem devam mı etsin, yoksa yepyeni, son model bir sistem mi kuralım? Oylayacağımız şey budur."

"İdlib'te insanlık suçu işlendi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırılarına da değindi.

İslam aleminin Irak ve Suriye'deki savaşları gördüğünü anlatan Yılmaz, "Nerelerden gelip buralara müdahale yapıyorlar. Dün İdlib'te bir insanlık suçu işlendi. Kimyasal silahlarla çocuk ve insanlar katledildi. İşte Türkiye güçlü olsun ki hem kendi vatandaşına sahip çıksın, hem de bütün mazlumlara sahip çıksın. Çocuklarımız için geleceğimiz için çok daha güzel adımlar atacağız. İnanıyorum ki Muş ve Korkut'tan çok güçlü bir 'evet' oyu çıkacak." dedi.

Törene, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Muş Belediye Başkanı Feyat Asya da katıldı.

Muhabir: İbrahim Yaldız,Mehmet Can Alkaş

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER