Dünya

İdlib'de sığınmacı kampına füze saldırısı

İran destekli olduğu öne sürülen grupların Suriye'nin İdlib kentinde bir sığınmacı kampına düzenlediği füze saldırısında ilk belirlemelere göre 8 sivil can verdi.

21-11-2019 00:52

Muhaliflerin gözlemevine göre, Ä°ran destekli olduÄŸu öne sürülen terörist gruplar, Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Kah köyündeki zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı kamplara füzelerle saldırdı.

Ä°dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin ilk belirlemelerine göre çoÄŸu çocuk 8 sivil öldü, çok sayıda sivil ise yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, arama kurtarma ve yangın söndürme çalışmalarına ise devam ediyor.

Öte yandan, saldırıda çok sayıda çadır da zarar gördü.

Hayatını kaybeden sivillerin sayısı 14'e ulaştı...

Rusya'nın akÅŸam saatlerinde Marratinnuman ilçesi Ayn Krey köyüne düzenlediÄŸi saldırılarda 4'ü çocuk 6 sivil ölmüş, çok sayıda sivil de yaralanmıştı. 

Böylece gün içinde ölen sivillerin sayısı 14'e yükseldi.

Sivil savunma ekipleri, olay yerinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. 

Geçen ay 75 sivil ölmüştü 

Sivil savunmanın raporuna göre, Esed rejimi, Ä°ran destekli olduÄŸu öne sürülen yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın, Ä°dlib'de geçen ay sivil yerleÅŸimlere yaptığı saldırılarda 13'ü çocuk 75 sivil hayatını kaybetmiÅŸti. 

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil öldü. 

Saldırıların yoğun olduğu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son 1 yılda 1 milyonu aştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER