Dünya

İDDEF, Fildişi Sahili’nde mescit ve medrese açılışı gerçekleştirdi

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, Fildişi Sahili'nde inşasını tamamladığı medrese ve mescidin açılışını yaparak, yeni bir medrese inşaatının da temelini attı.

İDDEF, Fildişi Sahili’nde mescit ve medrese açılışı gerçekleştirdi
06-01-2021 20:31
Ä°stanbul

Ä°nsana DeÄŸer Veren Dernekler Federasyonundan (Ä°DDEF), yapılan açıklamaya göre, federasyon, FildiÅŸi Sahili’ndeki Müslümanları hem eÄŸitim alabilecekleri hem de ibadetlerini temiz ve rahat bir ortamda yapacakları kalıcı eserlerle buluÅŸturuyor.

Ülkenin 3 bin nüfuslu Blekwa kasabasında federasyonun inşa ettiği medrese ve mescit törenle açıldı, ardından Yamsukru bölgesindeki 7 köyün faydalanabileceği yeni bir medresenin de temeli atıldı.

Açılış törenine Türkiye'den giden İDDEF heyeti de katıldı.

"Size düşen vazife hem mescidi hem de medreseyi doldurmaktır"

Ä°DDEF heyetinden Mahmut Åževket UstaosmanoÄŸlu törende yaptığı konuÅŸmada, "Bu sevginiz, bu gayretiniz bizi son derece memnun etti. Daha çok çalışacağız. Mescit ve medresemizin açılışını yaptık. Size düşen vazife hem mescidi hem de medreseyi doldurmaktır. Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye göç ettiÄŸinde yaptığı ilk iÅŸ mescit kurmak, ikinci iÅŸ yan tarafında bir medrese kurmak olmuÅŸtur. Ä°nÅŸallah bugün açılışını yaptığımız medreselerimizin bir tarafında kız, bir tarafında erkek evlatlarımız Ä°slam'ı öğrenecek ve Ä°slam'ı anlatacaklardır. Medrese ve mescitlerimiz hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Blekwa'daki mescit ve medrese açılışlarının ardından baÅŸkent Abidjan'daki merkez Mahmud Efendi Hazretleri Medresesi'ne ziyaret gerçekleÅŸtiren Ä°DDEF heyeti, burada eÄŸitim gören öğrencilerle buluÅŸtu. Ziyaret Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER