Genel

İbrahim Kalın'dan 'Filistinlilerin haklı davalarını desteklemeye devam' mesajı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Filistin'in Geleceği" konulu çalıştayda, Türkiye'nin, haklı davalarında Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

İbrahim Kalın'dan 'Filistinlilerin haklı davalarını desteklemeye devam' mesajı
05-02-2020 20:58

ANKARA(AA) - CumhurbaÅŸkanlığı SözcülüÄŸünden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulunun Çankaya KöÅŸkü'nde düzenlediÄŸi çalıştaya, Kurul üyeleri, ilgili resmi kurum temsilcileri, akademisyenler, düÅŸünce kuruluÅŸu temsilcileri ve uzmanlar katıldı.

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın'ın baÅŸkanlığında yapılan çalıştayda, yeni dinamikler çerçevesinde Filistin meselesinin hukuki ve siyasi boyutları ile bölgesel ve küresel aktörlerin pozisyonları kapsamlı ÅŸekilde deÄŸerlendirildi.

Alternatif yol haritaları konusunda fikir teatisi yapılan çalıştayda, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın açıkladığı sözde barış planı, "ilhak projesi" olarak nitelendirildi.

Çalıştayda, planın, Ä°srail'in, yıllardır Filistin'i parça parça kendi topraklarına katma planını meÅŸrulaÅŸtırma çabası olduÄŸu vurgulandı.

Kudüs’ün statüsü, Filistin halkının kendi geleceÄŸini tayin etme, mültecilerin geri dönüÅŸ hakkı ve yasa dışı yerleÅŸimler konularında uluslararası toplumun sorumluluÄŸu ile bu konuda atılabilecek adımlara da deÄŸinilen çalıştayda Ä°brahim Kalın ÅŸunları kaydetti:

"Filistin meselesi bir toprak meselesi deÄŸil, adalet ve vicdan meselesidir. Bu konunun sadece bölgenin deÄŸil, tüm insanlığın ortak meselesi olması itibarı ile uluslararası toplum, hakkaniyet çerçevesinde üzerine düÅŸen sorumluluÄŸu yerine getirmelidir. Türkiye'nin, Filistinli kardeÅŸlerimizin onay vermediÄŸi ve uluslararası hukukun ihlal edildiÄŸi hiçbir planı kabul etmesi mümkün deÄŸildir. Türkiye Cumhuriyeti, Filistinli kardeÅŸlerimizin bu haklı davasında bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da yanlarında olmaya devam edecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER