Genel

İBB Zabıta Daire Başkanı Karali görevinden uzaklaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, zabıta memuruna şiddet uyguladığı gerekçesiyle Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali'nin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İBB Zabıta Daire Başkanı Karali görevinden uzaklaştırıldı
22-12-2017 11:59

Ä°STANBUL (AA) - Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanı Mevlüt Uysal, zabıta memuruna ÅŸiddet uyguladığı gerekçesiyle Zabıta Daire BaÅŸkanı Tayfun Karali'nin görevden uzaklaÅŸtırıldığını ve hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldığını belirtti.

Zabıta kardeÅŸimize yapılan çirkin muamele nedeniyle Zabıta Daire BaÅŸkanını görevden uzaklaÅŸtırdım ve hakkında soruÅŸturma baÅŸlattım. VatandaÅŸlarımız gerekli iÅŸlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar.

— Mevlüt Uysal (@mevlutuysal_bsk) 21 Aralık 2017

Uysal, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "zabıta memuruna ÅŸiddet" görüntülerinin çok üzücü ve insanlık adına utanç verici olduÄŸunu ifade ederek, haklı tepkilerini gösteren vatandaÅŸlarla aynı duyguları yaÅŸadığını aktardı.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nde konumu ve sıfatı ne olursa olsun her çalışanının saygıdeÄŸer olduÄŸunu vurgulayan Uysal, "Zabıta kardeÅŸimize yapılan çirkin muamele nedeniyle Zabıta Daire BaÅŸkanı'nı görevden uzaklaÅŸtırdım ve hakkında soruÅŸturma baÅŸlattım. VatandaÅŸlarımız gerekli iÅŸlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar." ifadelerini kullandı.

Güvenlik kamerası kayıtlarına, Zabıta Daire BaÅŸkanı Tayfun Karali'nin, zabıta memuruna, arkadaÅŸlarının önünde bağırdığı ve sonra da tokat attığı yansımıştı. Görüntülerde, Karali'nin bölgeden uzaklaÅŸmasının ardından zabıta memurunun yere düÅŸmesi ve saÄŸlık ekiplerince müdahale edilmesi de yer almıştı.

Muhabir: Ä°lyas Kaçar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER