Genel

Hubble Teleskobu '2I/Borisov' kuyruklu yıldızını görüntüledi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının Hubble Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi dışından gelen "2I/Borisov" kuyruklu yıldızını görüntüledi.

Hubble Teleskobu '2I/Borisov' kuyruklu yıldızını görüntüledi
17-10-2019 18:41

ANKARA (AA) - ABD Havacılık ve Uzay Ajansından (NASA) yapılan açıklamada, Hubble Teleskobu'nun, GüneÅŸ Sistemi'nden girdiÄŸi tespit edilen ikinci yıldızlar arası ziyaretçi 2I/Borisov kuyruklu yıldızını kayda aldığı bildirildi.

NASA, kuyruklu yıldızın 12 Ekim'de kayda geçirilen 7 saatlik görüntüsünün hızlandırılmış halini internet sitesinde yayımladı. Görüntüde, kuyruklu yıldızın çekirdeÄŸinin çevresinde yoÄŸun bir toz bulutu olduÄŸu ve mavi bir gaz tabakasıyla çevrelendiÄŸi görülüyor.

NASA uzmanları, bunun bugüne dek bir kuyruklu yıldızın kayda geçirilen en net görüntüsü olduÄŸunu vurguladı.

Saatte yaklaşık 177 bin kilometre hızla hareket eden kuyruklu yıldızın 7 Aralık'ta GüneÅŸ'e yakın geçiÅŸ yapacağı, ardından hiperbolik bir eksende GüneÅŸ yörüngesini keserek 2020 ortalarında GüneÅŸ Sistemi'nden çıkacağı öngörülüyor.

Kırımlı amatör gökbilimci ve teleskop imalatçısı Gennady Borisov tarafından 30 AÄŸustos'ta keÅŸfedilen kuyruklu yıldız, bugüne dek GüneÅŸ Sistemi'nden geçtiÄŸi tespit edilen ikinci kuyruklu yıldız oldu.

Daha önce 2017 yılında keÅŸfedilen Oumuamua kuyruklu yıldızı GüneÅŸ'i yaklaşık 38 milyon kilometre teÄŸet geçtikten sonra GüneÅŸ Sistemi'nden ayrılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER