Salgın nedeniyle çalışma ve sosyalleşme anlamında büyük değişiklerin meydana geldiğini belirten Jing Li, "Bu radikal değişimler, bilgi ve iletişim teknolojilerinin de ne denli değerli olduğunu bir kez daha anlamamızı sağladı.
Temel faaliyet alanımızla ilgili olarak, salgının ilk günlerinde internet ağ trafiğinin önemli ölçüde artışına ve taleplerin farklılaştığına şahit olduk. İnsanlar evde daha fazla zaman geçirmeye ve evden çalışmaya başladıktan sonra, ortalama ağ trafiği yaklaşık yüzde 30-40 arttı." diye konuştu.
Tüketicilerin değişen gereksinimlerini karşılamak ve mobil iletişimin aksamadan sürmesini sağlamak için, ağ kapasitesi ile ilgili hızla müdahalede bulunduklarının altını çizen Jing Li, Bunu yaparken de ilk başta çalışanlarımızın sağlığı için gerekli önlemleri aldık.
Operatörlerin ve saha ekiplerimizin önemli çabalarıyla bu zorlu sürecin üstesinden gelirken, özellikle hastaneler ve diğer kritik noktalardaki mobil bağlantının iyileştirilmesini sağladık. Bu zorlu süreçte, çalışanlarımızın özverili çabası ile müşterilerimize ürün ve hizmetlerimizi ulaştırmayı sürdürdük.
Çevrimiçi toplantı ve faaliyetlerimizle ekosisteme yeni çözümler sunmaya devam ettik. İlgili kamu birimleri ve müşterilerimizden aldığımız güçlü destekle, tüm ulaşım kısıtlamalarına rağmen tedarik zincirimizi istikrarlı bir şekilde koruduk. Sonuç olarak da tüm projelerimizi sorunsuz bir şekilde sonuçlandırdık." yorumunu yaptı.
Salgın sürecinde online eğitim gibi ihtiyaçlara cevap vermek için 4.5G ağlarını güçlendirmeye devam ettiklerinin altını çizen Jing Li, "Salgın sırasında Türkiye’de daha fazla işletme dijitalleşti. Enterprise iş birimimiz, büyük şirketlere ve KOBİ'lere dijital dönüşüm süreçlerinde destek sağladı." ifadelerini kullandı.
Salgında Türkiye'de 200'den fazla yeni mühendis istihdamı
Salgın döneminde Türkiye'ye yatırımlarının arttığına dikkati çeken Jing Li, "2020 Ar-Ge merkezimiz için de özel bir yıl oldu.
Hem merkezin 10’uncu yılını kutladık hem de Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’ni, Çin dışındaki en büyük üç -Huawei Mobil Servisleri (HMS)- ekosistem geliştirme merkezinden biri haline getirdik. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi 2020 yılında, 200'den fazla yeni mühendis ile istihdamını artırdı ve toplamda 690 çalışana sahip oldu." dedi.
Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com