Huawei Mate40 Pro'nun "benzersiz" kamera özellikleri ile rekabette öne çıktığı belirtildi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, teknolojik gelişmeler, akıllı telefon kameralarının profesyonel kameraların kullanıldığı alanlara girmesine izin verdi.
Fotoğrafçılık ve dolayısıyla videografinin ışık sanatı olduğu düşünüldüğünde, ışığı yakalama yeteneği yüksek kaliteli görüntüler üretmek için kritik önem taşıyor. Kameralarda bu sorumluluk ise sensörlere düşüyor.
Sensörler söz konusu olduğunda, boyut önemli. Günümüzün kamera sensörleri ışık toplayan milyonlarca pikselden oluşuyor. Piksel ne kadar büyük ve çoksa sensörün ışığı algılama kapasitesi o kadar iyi oluyor ve dolayısıyla daha iyi görüntü kalitesi sunuyor.
Profesyonel kameralar boyut ile sınırlandırılmadığından üreticiler çok daha büyük sensörleri gövdeye entegre etme özgürlüğüne sahip ve bu da çok daha iyi ışık yakalama kapasitesine olanak tanıyor.
Aynı özgürlük, akıllı telefon üreticileri için geçerli değil. Akıllı telefonlarda alan, büyük bir lüks. Bu durum akıllı telefon üreticileri için ciddi bir mühendislik sorunu teşkil ediyor ve çoğu, diğer geçici çözümlerle birlikte performans farkını telafi ederken küçük sensörler kullanmaya karar verdi.
Huawei ise başka bir yol tercih etti. Huawei, akıllı telefon sektörünün en büyük sensörlerinden bazılarını cihazlarına entegre ederek zorlukların üstesinden geldi. Huawei'nin "mükemmel" görüntü kalitesi ve düşük ışık performansı sunan kameralı akıllı telefonlar üretme konusunda ün kazanmasını sağlayan şey, büyük sensörleri kullanma konusundaki ısrarı oldu.
Huawei Mate40 Pro'da Ultra Vision Cine Kamera sisteminin ana kamerası olan 50MP Süper Algılama Geniş Kamera, köşesi 1/1,28 inç ölçülerinde devasa bir akıllı telefon kamera sensörüne sahip.
Huawei'nin çok sayıda büyük pikselle doldurması için büyük bir yüzey alanı sağlayan bu "dev" sensör, yüksek çözünürlüklü görüntülerin yanı sıra rakiplerinin çoğunun ürünlerine kıyasla objektif olarak daha iyi netlik ve ayrıntıyla sonuçlanıyor.
Ana kamera sensörü, büyük bir boyuta sahip olmasının yanı sıra Huawei'nin öncülüğünü yaptığı bir RYYB renk filtresi dizisine (CFA) sahip.
Piyasadaki diğer akıllı telefonların çoğunda kullanılan RGGB CFA'nın aksine RYYB CFA, yüzde 40'a kadar daha fazla ışık alımı sağlamak için yeşil piksel yerine sarı pikseller kullanıyor ve sınırları daha da zorlamak için, dördü bir arada piksel gruplamayı ve Full Pixel Octa PD Otomatik Odaklama'yı da destekleyerek daha iyi ışık algılama ve otomatik odaklama performansı için dört pikseli tek bir pikselde birleştiriyor. Tüm bu özellikler, Huawei Mate40 Pro'nun sunduğu kamera performansına katkıda bulunuyor.
Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com