Genel

Hopi 'perakendenin Spotify’ı' olma yolunda

"Müşterilerin yüzde 81’i mağazaya gitmeden önce ‘online’da fiyat araştırması yapıyor"

Hopi 'perakendenin Spotify’ı' olma yolunda
14-11-2019 13:49

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Hopi’yi geliştirmek için 3 yıl çalıştıklarını belirterek, "Bu süreçte teknoloji geliştirmek bize mi kaldı diye düşündüğümüz günler oldu ama 2015’ten bu yana Hopi o kadar önemli bir noktaya geldi ki artık yediveren gibi doğuran bir iş haline geldi. Hopi 'perakendenin Spotify’ı' olma yolunda ilerliyor." değerlendirmesini yaptı.

Boyner Grup açıklamasına göre, Türkiye’de mobil sadakat uygulaması sektörünü yaratarak geleceğin perakende teknolojilerini geliştiren Hopi, gelecek yıllarda geleneksel hale getirmeyi amaçladığı "Meet Up: Retail Now" etkinliğinin ilkini gerçekleştirdi.

Hopi Meet Up Retail Now buluşmasının açılış konuşmasını yapan Cem Boyner, Hopi’yi geliştirmek için 3 yıl boyunca çalıştıklarını hatırlatarak, "Bu süreçte teknoloji geliştirmek bize mi kaldı diye düşündüğümüz günler oldu ama 2015’ten bu yana Hopi o kadar önemli bir noktaya geldi ki artık yediveren gibi doğuran bir iş haline geldi. Hopi 'perakendenin Spotify’ı' olma yolunda ilerliyor." değerlendirmesini yaptı.

- "Alışverişlerin yüzde 40’ı internetten yapılmaya başlanacak"
Perakendede çok büyük tektonik değişiklikler olduğunu belirten Boyner, "Benim tahminime göre 4 senede alışverişlerin yüzde 40’ı internetten yapılmaya başlanacak. Bu oranın yüzde 45-50’yi de geçmeyeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

- Kişiselleştirme devri bitiyor, devir duyuları anlama devri
 

Hopi Genel Müdürü Neslihan Uçar Çadırcı, perakende sektöründe müşteriyi anlamanın her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirterek, "Artık yıllardır anlatılan kişiselleştirmeden bahsetmiyoruz, duyulara ve duygulara hitap etmemiz gerekiyor. Müşteri mağaza içinde mutlu mu mutsuz mu, ona nasıl daha iyi hizmet verebilirim konusunu dert ediyoruz. Müşterilerin yüzde 81’i mağazaya gitmeden önce ‘online’da fiyat araştırması yapıyor. Yüzde 75’i kalite ve fiyatın paralel olmadığını düşünüyor. Deneyim çok daha önemli bir hale geldi." bilgilerini verdi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER