Teknoloji

Holografik ekranlı HoloFlex akıllı telefonlar geliyor

Akıllı telefonlarda üç boyutlu ekran teknolojisi yeni haliyle esnek yapıya kavuşuyor.

Holografik ekranlı HoloFlex akıllı telefonlar geliyor
10-05-2016 07:37

Teknolojinin gelişimini hızla sürdürmesi sonucu akıllı telefonlara birbirinden farklı özellikler eklenmeye devam ediyor. Holografik ekran teknolojisi de bunlardan biri. HoloFlex adı verilen teknoloji sayesinde akıllı telefonlar hem esnek yapı hem de farklı bir üç boyut deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

holoflex-2

2011 yılından beri prototipleri ve ilk kullanılabilir örnekleri oluşturulmaya başlanan esnek yapıdaki akıllı telefonlar henüz kullanıma sunulmadan yeni bir teknolojiye daha sahip oluyor. Holografik ekran sayesinde 3 boyutlu deneyimi herhangi bir ek aksesuara ihtiyaç duymadan kullanılabilir hale geliyor. Bu özellik sayesinde akıllı telefonu eğip bükerek ekrandaki görüntüyü farklı açılardan görebilmek ve üç boyutlu olarak görmek mümkün. Kullanılan yeni sensörler derinlik algısını cihazın hareketlerine göre algılayarak kullanıcının kusursuz üç boyut görüntüsüne ulaşmasını sağlayacak. Henüz geliştirme aşamasında olan teknoloji gerçek olduğunda akıllı telefonların sahip olacağı holografik kamera ile gerçek üç boyutlu görüntülü görüşmeler mümkün olabilecek.

Hatırlanacağı üzere HTC ve LG bir dönem EVO 3D ve Optimus 3D modelleri ile üç boyutlu ekranları gözlük kullanmadan sunabilen telefonları piyasaya sunmuştu. Holografik ekranın ilk örnekleri sayılabilecek bu denemeler beklenen talebi ve ilgiyi görmedi. Sanal gerçeklik teknolojisi ile üç boyutlu görüntüler videolar oyunlar yaygınlaştı fakat kullanım zorlukları ve ek cihazlara ihtiyaç duyulması geliştiricileri farklı arayışlara itti. Bunun sonucu olarak da donanım alt yapısı  1.5 GHz Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 2GB RAM, Adreno 430 grafik işlemcisi ve Android 5.1 ile çalışan prototip geliştirildi. Kullanılan donanım itibariyle günümüz orta üst seviye cihazlarında standartlaşan bir alt yapı sorunsuz olarak uyum sağlayacak gibi görünüyor. Amiral gemisi sınıfında yer alan akıllı telefonlarda bulunan donanımlarla çok daha başarılı performanslar ortaya çıkacaktır. Tabii en önemli nokta HoloFlex ekranların çok daha kaliteli görüntü verecek şekilde geliştirilebilmesi.

Bükülebilir yapıya sahip akıllı telefonlar sahip olduğu HoloFlex ekran teknolojisi ile yeni bir akımın kapısını açacak gibi görünüyor.


Kaynak: SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER