Ekonomi

Hollandalı Royal Dutch Shell, 9 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

Royal Dutch Shell, 2022 yılının sonuna kadar 7 bin ila 9 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Hollandalı Royal Dutch Shell, 9 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor
30-09-2020 18:22

Ä°ZMÄ°R (AA) - Hollandalı Royal Dutch Shell, düÅŸük karbonlu enerjiye dönüÅŸüm hedefi kapsamında 2022 yılının sonuna kadar 7 bin ila 9 bin kiÅŸiyi iÅŸten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Åžirketten yapılan açıklamada, 2050 yılına kadar net sıfır emisyona sahip bir enerji ÅŸirketi olma misyonunun Shell için iÅŸ planlarının da dahil olduÄŸu "belirgin bir deÄŸiÅŸiklik" anlamına geldiÄŸi belirtildi.

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Royal Dutch Shell Üst Yöneticisi Ben van Beurden, ÅŸirketin tüm faaliyetlerinin sıfır emisyonlu olması gerektiÄŸini, bunun da rafineriler, kimyasal alanlar, karasal ve deniz üstü üretim tesislerinde büyük deÄŸiÅŸiklikler yapılması ve aynı zamanda da sattıkları ürün cinsinin deÄŸiÅŸmesi anlamına geldiÄŸini ifade etti.

2050'ye kadar enerji karışımlarında petrol ve gazın yer almaya devam edeceÄŸini kaydeden van Beurden, "Ancak bu karışımda ağırlıklı olarak düÅŸük karbonlu elektrik, biyoyakıt, hidrojen ve bunun dışındaki diÄŸer çözümler olacak. 2050'ye yaklaşırken hala karbon kaynaklı enerji kullanan müÅŸterilerimiz olması durumunda, bu kullanımdan kaynaklanan emisyonların giderilmesi için çalışacağız." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu misyon kapsamında ÅŸirketin yeniden yapılanmaya gideceÄŸini aktaran van Beurden, "2022 yılı sonuna kadar 7 bin ila 9 bin kiÅŸi arasında iÅŸten çıkarma yapmayı planlıyoruz. Bu rakam bu yıl gönüllü olarak iÅŸten çıkmayı kabul eden yaklaşık 1500 kiÅŸiyi de kapsıyor ancak elden çıkarmalar nedeniyle Shell'den ayrılabilecekleri kapsamıyor. Alacağımız diÄŸer önlemler dışında, yıllık sürdürülebilir maliyet tasarrufumuz ise 2 ila 2,5 milyar dolar arasında olmalı." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER