Teknoloji

Holiganizm, teknoloji ile engellenebilir mi?

Futbol otoriteleri, dünyanın en popüler sporlarından biri olan futboldaki şiddetin önüne geçmeyi amaçlıyorlar. Holiganizm, teknoloji ile önlenebilir mi?

Holiganizm, teknoloji ile engellenebilir mi?
21-09-2016 09:07

Dünya genelinde en popüler olan, bu doğrultuda suistimale oldukça açık spor branşlarından biri futbola yönelik güvenlik tedbirleri arttırılmaya devam ediyor.

Daha önceki süreçte yeşil sahalarda görülmek istenmeyen olaylara sebebiyet veren holiganlara yönelik olarak uygulanan biyometrik takip sistemlerinin kapsamı genişletiliyor.

Sporda Teknolojinin Yeri Nerede? Sporda Teknolojinin Yeri...

16-09/20/euro2016-hooligans-june-11-marseille.jpg

Holiganlar artık daha sıkı takip edilecek

Geçmiş yıllarda ve günümüzde futbol sahalarında ve saha dışında birçok olayın meydana gelmesine sebebiyet veren holiganlar, FIFA, UEFA ve ülke federasyonlarının çalışmalarıyla engellenmeye başlamıştı.

16-09/20/1975_chelsea_spurs2.jpg

Son dönem teknolojisinden yararlanılarak gerçekleştirilen önleme çabaları, birçok holiganın futbol sahalarından uzaklaştırılmasına zemin hazırlamıştı.

Engadget'ta yer alan habere göre Hollandalı futbol otoriteleri şimdiki süreçte attıkları adımla, holiganlara yönelik olarak uygulanan biyometrik takip sisteminin kapsamını genişletmeye çalışacaklar.

16-09/20/16hooligans1-jumbo.jpg

Henüz manual olarak tespit edilen holigan takiplerini tamamen otomatik bir sisteme bağlamaya odaklanacak Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu(KNVB), biyometrik parmak izi ve GPS çözümlerinden yararlanacak.

Tamamen gizlilik esasına dayanacak takip sistemleri, holiganların kötü niyetli davranışlarını gerçekleştirmeden önce tedbir alınmasına olanak tanıyacak.

16-09/20/944.jpg

Hollandalı futbol otoriteleri sistemin işlevselliği açısından kulüp yetkilileri ile işbirliği içerisine girerek, maçlara giren taraftarların biyometrik parmak izlerinin örneğini çıkaracaklar.

Uzmanlar, iyi ve kötü taraftar profilleri arasından bir ayrım sağlayacak sistemin, kişisel veri gizliliğini ortadan kaldırmasının tartışmalara neden olabileceğinin altını çiziyorlar.

16-09/20/promo290085773.jpg

Sistemin, futboldaki şiddetin önüne geçip geçemeyeceğini zaman gösterecek.

:: 
Kaynak: SHIFTDELETE

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER